Bitlis'te Tüm Etkinlikler 4 Gün Boyunca Yasaklandı Bitlis'te Tüm Etkinlikler 4 Gün Boyunca Yasaklandı
Tatvan Kadın Destek Merkezi (KADEM) bünyesinde açılan kursa yoğun ilgi gösteren kadınlar, bu kurslarda mesleği öğrenerek, aile bütçesine katkı sunuyor.

KADEM İdari Sorumlusu Şirvan Ece, yaptığı açıklamada, bu kurslara katılan kadınların iş hayatına atılmalarını ve toplumda daha aktif rol oynamalarını amaçladıklarını söyledi.

Kursa katılan genç kız ve kadınların hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sunduğunu ifade eden Ece, şöyle konuştu:

'Açılan kurslar kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu kurs dönüşümlü olarak 3 ay devam edecek. Kurdele nakışı kursunda yaklaşık 20 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimiz bu mesleği öğrenmek için çok azimli ve hevesli. Kursiyerlerimizin çocukları için de ücretsiz kreşlerimiz bulunuyor. Anneler kursdayken çocukları da kreşlerde eğitiliyor. Ayrıca kursiyelerimizi servisle evlerinden alıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu hizmet için kursiyerlerden ücret alınmıyor.'

Kursiyerlerden Fatma Çoğaltay ise evde oturmak yerine kursa gelmeyi ve meslek öğrenmeyi tercih ettiğini belirterek, 'Evde boş oturmak yerine burada güzel şeyler öğreniyoruz. Kimileri harçlığını çıkarıyor kimileri de mesleği öğreniyor. Burada olmaktan çok memnunuz. Kursun açılmasına katkı sunanlara teşekkür ediyorum' dedi.

Gültekin Töker de kendilerine böyle bir imkan sunanlara teşekkür ederek, 'Doğuda daha önceden böyle bir imkan yoktu. Kurs sayesinde meslek ediniyoruz. Kursların devam etmesini istiyoruz' diye konuştu.