Losev

Tatvan'da 8 kişi gözaltına alındı

Videoyu Aç Tatvan'da 8 kişi gözaltına alındı
A
a

Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 2 öğretmen ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 2 öğretmen ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlamaları şüphesiyle tespit edilen ve aralarında öğretmen bir çift ve bir avukatın da bulunduğu (8) şahsa yönelik olarak, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen talimat doğrultusunda yapılan operasyon kapsamında C.K., F.A., L.A., H.Ç., O.M., S.K., S.K. isimli şahıslar ilimiz Tatvan ilçesinde, K.A. isimli şahıs ise Siirt ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.