Losev

Tatvan'da 6 yaşındaki çocuğun başına makas saplandı

Videoyu Aç Tatvan'da 6 yaşındaki çocuğun başına makas saplandı
A
a

Tatvan ilçesinde kardeşiyle oyun oynayan 6 yaşındaki çocuğun başına makas saplandı.

Tatvan ilçesinde kardeşiyle oyun oynayan 6 yaşındaki çocuğun başına makas saplandı. Küçük Taner, başına saplı makasla hastaneye kaldırıldı.

AMELİYATLA KAFASINDAN ALINDI

Ailesi tarafından kafasına makas saplanmış halde Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirilen 6 yaşındaki Taner Manay isimli çocuk, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Atış tarafından ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyatla makas çocuğun başından çıkarıldı.

OPERASYON 1,5 SAAT SÜRDÜ

Kemik yapıyı tam kat olarak delip kafatasına saplanan makası çıkartma ameliyatının 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Atış, ameliyat sonrası hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.


BEYNİNDE ZEDELENME OLMADI

Hasta takibinin bir hafta süreceğini belirten Atış, şöyle konuştu: "Taner Manay isimli 6 yaşındaki çocuk, başının sağ kısmında bir makasın dik bir şekilde kafasına saplanmış olarak bize getirildi. Muayenesi yapıldı. Yapılan tomografi ve direk grafiklerde makasın kemik tabakayı tam kat olarak geçtiğini tespit ettik ve ameliyata aldık. Beyinde herhangi bir zedelenme yoktu. Sadece kemik yapıda bir delinme vardı.

GENEL SAĞLIK DURUMU İYİ

Yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyat başarılı geçti. Beyin zarına kadar uzanan yabancı cisimden dolayı oluşabilecek mikrop veya enfeksiyonlara karşı önlem amaçlı olarak hastayı bir hafta süreyle takibe aldık. Genel sağlık durumu şu an iyi, günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve hastanemizde takibi devam ediyor."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.