Losev

Tatvan Belediyesi peyzaj çalışmalarına başladı

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi peyzaj çalışmalarına başladı
A
a

Tatvan Belediyesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ilçenin dört bir yanında peyzaj çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş ve meclis üyelerinin katılımıyla peyzaj çalışmalarının yapıldığı bölgelerde inceleme yaptı.
 
Tatvan Belediyesi olarak geçen yıl ilçenin farklı noktalarına yaklaşık 55 bin adet mevsimlik çiçek ve gül dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, çalışmalar kapsamında bu yılda alanı ve sayıyı daha da çoğaltarak çiçek ekimi gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Bu kapsamda çalışmalara ilk olarak belediye hizmet binası önü ve Tatvan Yaşam AVM sokağından başladıklarını, bu alanlara toplam 30 Golden Taflan çiçeği ve 30 Ladin Çam ağacı dikildiğini ifade eden Başkan Aksoy, “Bu yılki peyzaj çalışmaları kapsamında çarşı merkezi, yeni çarşı, sahil, ilçe girişi ve fuar alanı başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında peyzaj çalışmaları yapılarak gül ve mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilecektir. Bu yılki hedefimiz bir önce yıldan daha fazla alan ve sayıda çiçek ekimi gerçekleştirerek cazibe merkezi olan ilçemizin güzelliğine güzellik katmaktır. Bu anlamda vatandaş ve esnaflarımızın yeşil alanlar konusunda duyarlı olmalarını ve bu alanları korumalarını istiyoruz. Yeşil alanlar Tatvanımızın güzelliğidir ve çiçekler de bu güzelliğe renk katıyor. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında Tatvan gül kokacak olup, doğal bir çiçek bahçesi görünümüne kavuşacaktır” diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.