Losev

Tatvan Belediyesi kursiyerleri el sanatları sergisi düzenledi

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi kursiyerleri el sanatları sergisi düzenledi
A
a

Tatvan Belediyesi bünyesinde açılmış olan kültür ve sanat kurslarında eğitim gören kursiyerler el sanatları sergisi düzenledi.

Tatvan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün gençlere ve bayanlara yönelik açmış olduğu 17 kursta bir sezon boyunca eğitim gören kursiyerler hazırladıkları ürünleri sergilemek üzere Kültür Merkezi bahçesinde el sanatları sergisi düzenledi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yardımcısı Halis Başaran ve kurum amirlerinin de katıldığı programda aynı zamanda başarılı kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikaları takdim edildi.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir zaman zarfında Tatvan Belediyesine bağlı Kültür Merkezi bünyesinde onlarca kültür, sanat ve mesleki kursları açtıkları ve bu kurslardan birçok kursiyeri  mezun ettiklerini belirtti.

Aksoy, "Sosyal Belediyecilik kapsamında Tatvan Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük bir önem vermekteyiz. Yine aynı zamanda belediye olarak özellikle gençlerimize her zaman gereken desteği veriyor ve yatırım konusunda önceliği gençlerimize veriyoruz. Yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir zaman zarfında kültür merkezimiz bünyesinde onlarca kültür, sanat ve mesleki kursları açtık ve bu kurslarımızdan birçok kursiyerimizi mezun ettik. Kurslarımızı açarken daha çok gençlerimize ve bayanlara hitap edecek, iş olanağı sağlayacak, ekonomiye destek olacak ve istihdama katkıda bulunacak kursları hedefledik. Dolayısıyla gençlere hitaben Bilgisayarlı Muhasebe, Doğalgaz Tesisatı,  Gitar, Halk oyunları, Kur’ân-ı Kerim, Kürtçe Dil, Resim, Saz, Temel Sekreterlik Hizmetleri, Tıbbi Sekreterlik, Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme gibi kurslar açarken, bayanlara yönelik ise Ebru, El Sanatları, Filografi, Hat Sanatı, Rölyef, Takı Tasarım, Aşçılık kursları gibi kursları hayata geçirdik.

Bu kursları açmamızdaki  en önemli amacımız gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak ve bayanlarımızın el sanatı yeteneklerini değerlendirerek aile ekonomisine katkıda bulunmasıydı.
Geçtiğimiz günlerde Belediyemiz gençliğe yönelik açmış olduğu 17 kurs projesi ile Türkiye geneli il ve ilçe belediyeleri kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü ve ödülümüzü bizzat 64. Hükümetimizin Başbakanı sayın Ahmet Davutoğlu'ndan aldık. Bu ödül aslında Tatvan Belediyesinin gençliğe verdiği önemin bir göstergesidir. 

Yine aynı şekilde büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşan Tatvan Belediyesi Tiyatro Ekibi verilen destekler sayesinde şehir dışında bir çok yerde turneye çıktı ve tiyatro oyunları sahneleyerek hem tecrübe kazandı hem de ilçemizin ismini farklı şehirlerde tanıttı. Kısacası Tatvan Belediyesi olarak bugüne kadar maddi ve manevi anlamda kurumsal bütçemizi de zorlayarak gençlerimizin ve sanatkar kursiyerlerimizin yanında olduk. İnşallah bugünden sonra da bu desteğimiz aynı hızla devam edecektir.
Bugün burada el sanatları kursları kapsamında 10 farklı dalda sergilenecek el emeği göz nuru eserleri izleme fırsatımız olacak. Bir sezon boyunca kurslarına devam ederek hazırlamış oldukları el sanatları ürünlerini sergilemek ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını almak üzere burada bulunan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca Sodes projesi kapsamında başlatmış olduğumuz mesleki yeterlilik projesi kurslarından olan Doğalgaz Tesisatı, Temel Sekreterlik Kursu ve Takı Tasarım kursları yaklaşık 3 4 ay boyunca eğitimlerine devam etti ve bu kurslara düzenli bir şekilde devam eden kursiyerlerimiz Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bu kursiyerlerimizi de tek tek tebrik ediyorum. 

Bu sertifikaları almaya hak kazanan kursiyerlerimizin aldıkları bu belgeleri iyi değerlendirmelerini ümit ediyorum. İnşallah bu sertifikaları kullanarak hayatlarında olumlu değişiklikler yaratacaklardır. Bayanlarımız boş zamanlarını eser üreterek ve aile ekonomisine destek olarak değerlendirecekler, gençlerimiz ise kötü alışkanlıklardan uzak, ellerinde birer altın bilezik olan meslekleri ile hayatlarına yön vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen el sanatları sergisi ve sertifika törenine ilçe kurum amirleri katıldı. Program müzik şöleni ile devam etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.