DEM Bitlis Belediye
Losev

Tarım aracıları tarımda iş bulma aracı belgesini almak zorunda

Videoyu Aç Tarım aracıları tarımda iş bulma aracı belgesini almak zorunda
A
a

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vekili Eşref Aslan, tarım aracılarının, "Tarımda İş Bulma Aracı Belgesi" almalarının zorunlu olduğunu bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, belgesi olmayan ve sözleşme imzalamadan iş alan aracıların, İŞKUR ve mahalli mülki idare amirlerince denetleneceğini belirtti.

Tarım aracılığı yapan kişilerin iş ve işlemlerini, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve hizmet merkezleri aracılığıyla yapmaları gerektiğini kaydeden Aslan, şunları ifade etti: 

"2016 yılında ilimizden tarım faaliyetlerinde bulunmak üzere diğer illere işçi götürecek olan işverenlerin ve tarım aracılarının, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesiyle ilgili Başbakanlık Genelgesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 27/05/2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Tarımda İş Aracılığı Yönetmeliği' hükümlerini titizlikle uygulamaları ve 15 yaşını doldurmamış çocuklar ile çalışamayacak kadar yaşlı kişilerin çalıştırılmamaları gerekmektedir. Tarım aracılığı belgesi olmadan geçici tarım işçilerinin çalıştırılması ve 15 yaşını doldurmayan çocuklar ile çalışamayacak kadar yaşlı olanların çalıştırılması durumunda idari para cezası uygulanacaktır. İlgili işlerle iştigal eden kişilerin mevzuat doğrultusunda hareket etmeleri ve mağduriyetlere sebebiyet vermeyecek şekilde hassas davranmaları gerekmektedir."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.