Losev

Son dakika! Yeni anayasada 7. madde de geçti!

Videoyu Aç Son dakika! Yeni anayasada 7. madde de geçti!
A
a

Meclis Komisyonunda anayasa değişiklik teklifinin 7. maddesi de geçti. AK Parti Sözcüsü Aktay'da, Cumhurbaşkanlığı için doğuştan türk olma şartının kalkacağını açıkladı.

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen anayasa değişikliği teklifinde 7. madde kabul edildi.

7.MADDE KABUL EDİLDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan komisyonda 7. madde de kabul edildi. AK Parti'nin teklifinde yer alan 7'inci maddede şu ifadeler yer alıyor: Türkiye Büyük Millet Meclisi belli bir konuda Meclis araştırması ve genel görüşme yapabilir; milletvekilleri yazılı soru sorabilir. Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir. Genel görüşme, toplumu ilgilendiren belli bir konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesidir. Genel görüşme ve Meclis araştırmasına yürütme adına herhangi bir temsilci katılama. Yazılı soru; yazılı olarak gen geç on beş gün içerisinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir. Meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru önergelerinin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile araştırma usulleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir."

AKTAY: CUMHUBAŞKANLIĞI İÇİN DOĞUŞTAN TÜRK ŞARTI KALKACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay da yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı için doğuştan Türk olma şartı kalkacak" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.