Losev

Silahlı Fotoğraftan 10 Aydır Tutuklu

A
a

Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta köy korucularının silahları ile çektirdiği fotoğrafları paylaştığı için "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan Halil Temel isimli yurttaş, 10 aydır tutuklu yargılanıyor.

Temel, ikinci duruşmasında da tahliye edilmedi. 
 
Hakkari'de, "Örgüt üyesi olmak " iddiasıyla gözaltına alınan ve 10 aydır tutuklu bulunan Halil Temel isimli yurttaşın 2'inci duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu yargılanan Temel'in hazır bulunduğu duruşmaya, avukatı ve yakınları da katıldı. İddia makamının sunumu ile başlayan duruşmada, iddia makamı Temel için elindeki silahı örgüt işlerinde kullandığı gerekçesiyle 49 kez ağırlaştırılmış hapis cezası ve tutukluluk halinin devam etmesini istedi. Savunma makamının iddialara ilişkin tanıkların dinlenilmesine ve süre talebini mahkeme heyeti olumlu bularak, önce tanıkları dinledi. İddiaya göre; Halil Temel'in sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta korucuların kaleşnikof marka silah ile çekilmiş olan fotoğraflarının yer alması "örgüt üyesi" olduğuna gerekçe gösterildi. 
 
Temel'in avukatı Mikail Demiroğlu, müvekkilinin üzerine atılan iddiaları kabul etmediklerini belirterek, daha önceki celsede atılı suçlamanın fotoğrafların yayınlandığı ve iddia da yer verildiği zaman boyutunda ve belgeler ile iddiaları çürüttüklerini söyledi. Demiroğlu, mahkeme heyetinin bu durumu gözönüne alarak müvekkilinin tahliyesi ve beraatını talep etti. 
 
Ardından tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan Halil Temel, iddiaların asılsız olduğunu ve bunu şahitlerin verdikleri ifadeler ile de ispatlandığını dile getirerek, mahkeme heyetinden beraatını talep etti. 
 
Yapılan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Temel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Ekim tarihine erteledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.