DEM Bitlis Belediye
Losev

SGK Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut gazetecilerle bir araya geldi

Videoyu Aç SGK Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut gazetecilerle bir araya geldi
A
a

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Makamında ağırladığı gazetecilere SGK bünyesinde yürütülen çalışmaları anlatan Korkut, kamuoyunun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Etkinlikleri doğrudan vatandaşlara duyurarak aidiyet duygusu yaratmaya çalıştıklarını anlatan Korkut, şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımız kurumla alakalı iş ve işlemlerinde herhangi bir aracıya veya iş takipçisine gerek duymadan hizmet vermek istiyoruz. Kadın memurlarımıza yarı zamanlı çalışma hakkı getirildi. Doğum izinlerinin bitiminden sonra çocukları okula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecekler. Doğum yapan ve evlat edinen sigortalı bayanlara da yarı çalışma hakkı getirildi. Bu özel uygulama ile 15 gün çalışmasına rağmen tam ay sigortalı hakkından faydalanabilecek. Günübirlik işlerde 10 günden az çalışan sigortalılara da çalıştığı gün sayısı kadar güvence kapsamına alındı. Daha önce doğum yapan kadınlar mağdur ediliyordu. Yeni yapılan uygulama ile kadınlarımız hem kariyerini yürütebilecek hem de annelik yapabilecek."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.