Losev

Serdar Durer Darbeye Karşı Basın Açıklaması yaptı

Videoyu Aç Serdar Durer Darbeye Karşı Basın Açıklaması yaptı
A
a

Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer ülkemizde devam eden darbe süreci ve darbeye karşı basın açıklaması yaptı.

Serdar Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 15 Temmuz gecesi acıdır ki devletimizin içinde yuvalanmış bir kesim hain, masum kolluk kuvvetlerinin ve milletin kanını akıtarak halkın iradesine kast etmişlerdir. 27 mayıs 1960, 12 mart 1971 ve 12 eylül 1980 askeri müdahaleleri ile 28 şubat 1997 post modern darbeleri ülkemizde çok büyük tahribatlar yaratmış, yeni yeni toparlanmaya başlamış olan ülkemizde yeni bir darbe olayı patlak vermiştir. Özelikle orta doğu coğrafyasında yaşanan bu darbe olaylarını en doğru şekilde anlayabilmek için, Amerika’nın orta doğu stratejilerini çok iyi okumak, çok iyi analiz etmek gerekiyor. 



Dünya’nın içinde bulunduğu buhranın nedeni, Dünya üzerindeki politik bir sisteme ve ekonomik bir örgütlenmeye bağlıyorum. Dünya’da yeni bir düzen ve yeni bir dizayn için bazı güç odakları düğmeye basmış durumdalar. Bu düzenin adil ve meşru bir güç dağılımına ihtiyacı var. Bütün devletlerin kendilerini güvende hissettiği, güç unsurlarının kontrol altına alındığı ve özelikle ortak coğrafya tasavvuruyla hareket edilen bir ortamda yeni çatışmaların önüne geçilebilir. Fakat buna müsaade etmiyorlar. Bundan sonra da buna müsaade etmemek için direnecekler. Eğer Millet olarak uyanık olur, işleyen sürecin değirmenine su taşımak yerine, bunların süreç içerisindeki taktiksel stratejilerine karşı, strateji geliştirme kabiliyetini ortaya koyabilir isek, süreçten az zararla çıkabiliriz. Aksi takdirde sürecin rüzgârı ülkemizde telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacaktır. Tamda işte şu andan itibaren herkes, fikrini, zikrini bir kenara bırakıp, birlik olmalı, birlikte hareket edebilme kalitesini ortaya koyabilmelidir.

Serdar Durer sözlerine devamla; Dünya siyasal dengelerinin olağan üstü bir hızla değiştiği bu süreçte Türkiye’nin bir süper güç haline gelmesi istenmiyor. Türkiye’nin son yıllarda yaptığı ataklar, bu güç odaklarını ürkütüyor.  Türkiye’nin jeopolitik durumu ve stratejik konumundan daha fazla istifade etmek ve ülkemizi daha rahat kullanmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyen merkezi hükümeti ve Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek istiyorlar. Bunu da ülkemizin içine ve hatta kurumlarımıza yuvalanmış taşeronlarıyla yapmak istiyorlar. Bu müdahalelerini Türkiye’nin süreci atlattıktan sonraki süreçte, bir süper güç olma ihtimaline karşı, aleni bir şekilde yapamıyorlar. Bu yüzden taşeronlarına istediklerini yaptırdıkları rahatlıkla görülüyor. Yani bu küresel güçlerin yerli işbirlikçileri, devletin stratejik noktalarından acilen uzaklaştırılmaları gerekmektedir. 

Manevi boşluk ve dünyevi bir sarhoşluk içinde kıvranan batı şunu iyi bilmelidir ki Türkiye'nin güçlenmesi, her anlamda terakki kaydetmesi onların da kurtuluşlarına katkı sağlayacaktır.

Türkiye halkının tanka, tüfeğe aldırış etmeden, canını hiçe sayarak bu darbeyi bastırdığı aşikârdır. Bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Dedi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.