Mahmut TOPRAK / Muhammed ÇALIŞKAN

MAHMUT TOPRAK 1 Aralık 1992 yılında Ş.urfa’da doğdu ilk, orta ve lise eğitimini Ş.URFA da tamamladı. 2011 yılında Bitlis Eren Üniversitesi sağlık yüksekokulunu kazandı, halen Bitlis Eren Üniversitesi 4.sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir… MUHAMMED ÇALIŞKAN 5 Ocak 1993 yılında Ş.urfa’da doğdu ilk, orta ve lise eğitimini Ş.URFA da tamamladı. 2011 yılında Bitlis Eren Üniversitesi sağlık yüksekokulunu kazandı, halen Bitlis Eren Üniversitesi 4.sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir…

Seçime Doğru, Kurtlar Sofrası

Her zaman farklı olmak ve klişe olmuş şeylerin yönünü değiştirerek, insanların farklı düşünmelerine aracılık etmek, kendisinin ile alakalı olarak geliştirmeye en üst noktaya ulaştırmaktır.

A
a

Politize olmuş bir sosyoloji ile ilişkisi perçinleşmiş, sadece kendi düşündüğü fikir akımı ya da partinin eşsiz ve değişmez doğrularını kendi içerisinde içselleştirerek adeta yanlışsız görmek, kutuplaşmayı artırıp daha sağlıklı konuşmaya engel teşkil etmektedir.

Her şeyin ve oluşan bütün durumların bir kişi yüzünden olduğunu her zaman dile getirmek, adeta  kendisini inkar etmek ve olağan iç olarak kendisini inkar anlamına gelmez mi? Kendi strateji ve perspektifi ile değil başkalarının yaptığı yanlışlar ile hedefe ulaşma dürtüsü, ileriye yönelik hiçbir hedefin başarılamayacağının göstergesidir.

Seçimlere girilerek, liyakatın ve seçilen adayın değil. Savunduğu partinin ve fikrin yolunda giderek, adayın yanlış dahi olsa yinede destekleyeceğini onu da içine sindirdiği, aslında buda ileride çıkacak sorunların habercisidir.

Yine de partilerin ileride çıkacak herhangi bir koalisyon sonucu için şartlarını önceden belirlemesi ve deklare etmesi daha çok birleşmenin ürünü olacaktır. Her türlü seçim sonucunda silahın değil sözün konuşacağını dile getirmek, aynı zamanda HDPnin barajı geçmesi ve hak ettiği noktada olmasını da istemekten geçeceğinin  bilinmesi gerekir.

Ak partinin bulunduğu ve iktidar yıllarında yaptıklarını sıfıra indirmek ve tepeden inme sistemin yaptıklarını ve yıllarca oluşmuş sosyolojiyi kendisine getirerek özgürlüklerinin önünü açmadığını ve her şeyin sebebi olduğunu söylemek, tamamen düşmanlaştırıcı olduğu yanlış olduğu ve kullanılan dilin daha da ılımlı ve olumlu olması gerektiği her zaman söylenmelidir.

KURTLAR SOFRASI

Rusya’nın Suriye hamlesi adeta göz boyanarak horoz dövüşü mahiyetini görmemize engel olmak için yapıldığını bilmemiz gerekmektedir. Şu anda Rusya sadece kendisine düşen payı almak için harekete geçtiği ve ABD gibi kolonyalist ülkelerin kendi paylarına düşeni adeta örgütler aracılığı ile ortaya koyması Rusya’nın hangi örgütü çıkaracağı merak konusu.

Aslında Türkiye’nin bütün yükü taşıması ya da kendilerine düşen her türlü faydalı şeyleri almaları ve bütün yükü de Türkiye’nin üstüne yığarak içeride ve dışarıda kıskaca alıp hareketsiz bırakılmasını sağlayarak  daha rahat paylaşım yaptıklarının fikrini görmek gerekiyor. Türkiye’nin strateji ve oyun değişikliğine gidilerek ve hatalardan ders alarak şunlara dikkat etmesi mutlak derecede görülmesi gerekmektedir.

1- Ortadoğu’nun petrol ve doğalgaz olmak üzere yer altı ve yer üstü zenginlikleri küresel güçlerin tamamen kontrolüne geçecek;

2- Bölgede İsrail'den daha büyük ve etkin güç kalmayana kadar savaşlar devam ettirilip, etkin güç kalmaması için her türlü pisliklerini yapacaklardır.

3- Bölgenin istediği gibi hareket edip, istediği şekilde siyasi,

 Ekonomik, kültürel… Bütün dinamiklerini engelleyip, küresel güçlerin istediği gibi olması sağlanacak.

4- İslam dini, Hıristiyanlık gibi protestanlaştırılıp ılımlı İslam ve değişik gruplara ayırtarak, ana göbeği çökertme girişimi başarısı için mücadele devam edecektir.

Tabii ki “Onların bir hesabı varsa Allah'ın da hesabı var.” Ama başımıza gelenler, akılsızlığımız yüzündendir. Kendi ellerimizle yapıp ettiklerimiz yüzündendir, çözüm belli ya hakikatin sahibine döneceğiz ya da hep birlikte köle olacağız.


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.