Losev

Rusya: IŞİD’i Hazar Denizi’nden vurduk

Videoyu Aç Rusya: IŞİD’i Hazar Denizi’nden vurduk
A
a

Rusya’nın Hazar Denizi’ndeki dört Rus gemisinden Suriye’deki IŞİD hedeflerine füzelerle saldırı düzenlediği açıklandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus donanmasının Suriye’deki IŞİD hedeflerine füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Suriye’deki operasyonlar hakkında rapor veren Şoygu, saldırıların Hazar Denizi’ndeki dört Rus gemisinden gerçekleştirildiğini ve IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığı bilgisini aktardı.

Denizden bu sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, ”Füzeler hedeflerine ulaşmadan önce 1.500 km yol aldı. Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi” dedi.

112 IŞİD hedefi vuruldu

Rusya’nın Suriye’de 30 Eylül’de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ”Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor” ifadelerini kullandı.

Şoygu, Rusya’nın sekizinci gününe giren saldırıları boyunca IŞİD’e ait 19 komuta merkezi, 12 mühimmat deposu, 71 zırhlı araç, patlayıcı yapımında kullanılan 6 fabrika ve atölyenin imha edildiğini söyledi.

Rusya’nın Suriye’de ABD ile de koordinasyon kurmaya hazır olduğunu ifade eden Şoygu, ABD Savunma Bakanlığı’ndan gelen koordinasyon teklifini incelediklerini ve bu teklifi kabul etmeye hazır olduklarını belirterek, ”Karşılıklı destek olamadan bu problemi büyük ihtimalle çözemeyeceğiz” dedi.

‘Türkiye ile iletişim kurduk’

Bu arada Şoygu, ‘Türkiye sınırında görülen sorunların çözümü için Türk tarafıyla iletişim kurduklarını’ söyledi.

Şoygu, Türkiye’nin hava sahasının yeniden ihlal edilmesinin önlenmesi için Türkiye ile doğrudan bir iletişim sağladıklarını belirtti.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.