DEM Bitlis Belediye
Losev

PYD ve PKK konusunda Avrupa ülkelerine seslendi

Videoyu Aç PYD ve PKK konusunda Avrupa ülkelerine seslendi
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PYD de PKK da terör örgütüdür. Bu noktada Avrupalı dostlarımızın da gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’la görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan, “Bilhassa bölgesel sorunların arttığı bir dönemde bu ziyaret ayrı bir anlam taşıyor. AB ile diyalog ve istişarelerimizin derinleşmesini arzu ediyoruz. AB ile aday ülke olarak etraflı görüş alışverişinde bulunmak ve bölgemiz için ortak politikalar geliştirmek her iki tarafın da faydasınadır” dedi.

Avrupa’nın kaderini ve geleceğini Türkiye’den ayrı düşünmenin mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, “AB üyeliğinin stratejik bir tercihimiz olduğunu görüşmede tekrar vurguladım. AB ile müzakere sürecimizin suni siyasi engellerden arındırılarak tekrar canlandırılması gerektiğini belirttim. Özellikle AB ile vize serbestisi diyalogunun geliştirilmesine önem atfediyoruz. Bu konularda Sayın Tusk ile mutabıkız ve kendisinin de konsey başkanı olarak göstereceği liderliğe güveniyoruz.” dedi.

Mülteciler sorunu

Erdoğan mülteci sorununu konuştuklarını belirterek, “Suriye krizinin sebep olduğu sığınmacı akınıyla son dönemde Avrupa ülkelerinin de daha yoğun bir şekilde yüzleşmeye başladıklarını görüyoruz. Avrupalı dostlarımız bu konuda ortak bir tutum belirleme çabası içindeler. Türkiye olarak bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğumuzu ifade ettim” dedi.

IŞİD, PKK, DHKP-C

Erdoğan, “Türkiye gerek DEAŞ (IŞİD) terör örgütü, gerekse PKK ve DHKP-C terör örgütleriyle kararlı bir mücadele yürütüyor. Hem eli kanlı teröristlere karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyor hem de özgürlük-güvenlik dengesinin korunmasına azami hassasiyet gösteriyoruz. Mücadelemizin hedefi, öncelikle Türk vatandaşlarımızın hayatına kasteden eli kanlı terör örgütünün belini kırmaktır. Terör örgütüne müzahir çevrelerin kendi cürümlerini örtmek için bilhassa Avrupa’da sürdürdüğü kara propagandalara asla kulak asılmamalıdır. Terörle etkin mücadelenin anahtarı, uluslararası mücadele ve dayanışmanın artırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

‘Meşruiyet kazanma çabalarına fırsat verilmemelidir’

AB üyesi ülkelerin PKK’yi terör örgütü olarak görmelerine rağmen bazı ülkelerin bunu es geçmelerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Teröre karşı ortak mücadeleyi tereddütsüz sürdürmek durumundayız. Türkiye bu hususta kararlıdır. Bu terör örgütünün, Suriye’de DAİŞ’le savaş kisvesi altında meşruiyet kazanma çabalarına fırsat verilmemelidir. PYD de PKK gibi bir terör örgütüdür ve beraber çalışmaktadırlar. Bu noktada ‘iyi terörist’, ‘kötü terörist’ olamaz. DAİŞ de terör örgütüdür, PYD de PKK da terör örgütüdür. Bu noktada Avrupalı dostlarımızın da gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum.”

Suriye

Mülteci krizinin sebebinin Suriye’deki savaş ve adeta devlet terörü estiren Esed rejimi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, mülteci sorununu çözmek için ‘eğit-donat’, ‘terörden arındırılmış bölge’ ve ‘uçuşa yasak bölge’ ilanının yapılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, “Burada tehdit altında olan ülke biziz. Bütün bunlar karşısında da yine ülkemize gelen mültecilere, sığınmacılara kapımızı kapatmadık.” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.