DEM Bitlis Belediye
Losev

Polis ÖSYM'nin Kozmik Odasında!

Videoyu Aç Polis ÖSYM'nin Kozmik Odasında!
A
a

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin kozmik odasında polis tarafından arama yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kozmik odasında polis tarafından arama yapıldığı bildirildi. 2009-2014 yılları arasında yapılan KPSS ve ALES sınavlarının mercek altında olduğu öğrenildi.

5 YILDIR YAPILAN SINAVLAR MERCEK ALTINDA

Usulsüzlük iddiaları nedeniyle Türkiye genelinde özellikle son 5 yıldır yapılan merkezi sınavları mercek altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ALES ile ilgili iddialar üzerine de soruşturma başlatmıştı. ALES ile ilgili soruşturma, KPSS soruşturmasından ayrı yürütülüyor.

HİÇ GİRİLMEYEN YERE GİRİLDİ

ALES'in, 2009-2014 arasındaki oturumlarında kopya çekildiğinin tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun'un talimatıyla, bugüne kadar hiç girilmeyen ve ÖSYM'nin "kozmik odası" olarak nitelenen Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığında arama başlatıldı.

DIŞARIYA SIZDIRILDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

Alınan bilgiye göre, aramalarda, soruların hazırlandığı ve yüklendiği sunucularla veri kaybı ve sızıntı önleme programlarının kurulu olduğu sunucu bilgisayarların imajları alınacak.

ÖSYM'de soru hazırlama biriminde toplanan sorular, matbaaya giderken TÜBİTAK'ın geliştirdiği "sır cihazı" adı altında bir cihaza kaydediliyordu. Sınavlarda soruların "sır cihazı"na yüklenirken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından yedeklenerek dışarıya sızdırıldığı tespit edilmişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.