Losev

PKK ve YPG BM'nin Kara listesinde

Videoyu Aç PKK ve YPG BM'nin Kara listesinde
A
a

Birleşmiş Milletler'in, Çocuk hakları ihlalleri nedeniyle PKK, YPG, Heşdi Şabi ve Özgür Suriye Ordusu’nu ‘kara liste’ye aldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM), PKK, Halk Savunma Birlikleri (YPG), Şii milis grubu Heşdi Şabi ve Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) ‘kara liste’ye aldı.

Rudaw'ın internet sitesinde yer alan haberde, Çocuk hakları ihlalleri sebebiyle ülke, örgüt ve kişi isimlerinin yer aldığı listeden, Yemen’de çocuk ölümlerine sebebiyet vermekle suçlanan Suudi Arabistan’ın ismi ise çıkarıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suudi’nin isminin büyük baskı sonucu çıkarıldığını söyledi. Suudi Arabistan’ın isminin listeden çıkarılması, tepkilere yol açtı. Venezuella Büyükelçisi Rafael Ramírez, BM’yi ikiyüzlülükle suçladı.

Suriye Büyükelçisi Beşar Caferi ise, “Suud ailesi, Vahabiler’in kanlı ideolojik kökünü ortaya çıkardı” dedi.

Suudi Arabistan’ın BM Büyükelçisi Abdullah el-Muallimi, “Biz gerçek belgelerle bu suçlamalara yanıt veriyoruz. BM’ye raporumuzu gönderdik. Suudi’nin isminin bu raporla listeden çıkarıldığına eminiz” dedi.

Birçok kişi ve ülke, 72 üye ülkenin görüştüğü raporda isminin yer almaması için mali ve diplomatik girişimlerde bulunuyor. Listede, çocuk hakları ihlallerine adı karışanların isimleri yer alıyor.

Bu yıl listede YPG ve ÖSO da yer aldı

Listede, Irak’ta çocukları savaşta kullanmakla suçlanan PKK ve Şii milis grubu Heşdi Şabi’nin ismine de yer verildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.