DEM Bitlis Belediye
Losev

PKK ve Hizbullah'a Oyun İçinde Oyun

Videoyu Aç PKK ve Hizbullah'a Oyun İçinde Oyun
A
a

Tarih tekerrürden ibarettir diye bir söz vardır, ne kadar da doğru söylenmiş bir söz.

Bölgede ve ülkede yaşanan olayları yap boz parçalarına benzetip bu parçaları bir araya getirdiğimizde gerçekleşmesi bile korkunç olan bir komplo teorisi ortaya çıkmaktadır.

Bu teoriye göre İslami hassasiyeti olan birey ve cemaatler, batıdaki İslam’ı tam olarak özümseyememiş ve adil olma vasıflarından uzak İslami birkaç cemaat veya birkaç dernek çevresinin tezahüratı ve alkışları ile Hüda-par (Hizbullah) bayrağı altında toplatılmak ve PKK ile savaştırılmak isteniyor.

Burada Hizbullah’ın geçmişte düştüğü yanlışlara düşmemesi ve bu çevrelerin gazına gelmemesi çok önemlidir.

Burada ölecek ve öldürecek olan PKK ve Hizbullah kazanan değil , kaybedenler safında olacaktır.

Yani olan yine Kürt halkına olacak, ya savaşın kurucusu ve kazananı kim dersiniz?

Kürtlerin kaybetmesi , gerilemesi, haklarından mahrum kalması hangi şahıs- örgüt-cemaat ve devletlerin işine geliyorsa kazanan elbette her zamanki gibi onlar olacaktır.

Bölgede yaşayan bir Müslüman olarak son zamanlar da PKK ‘nin büyük yanlışlar yaptığını ve bu yanlışların kürt halkına kazanımlar sağlamayacağı gün gibi aşikar olduğu ortadadır.

Türkiye dışında gün geçtikçe meşrulaşan ve güçlenen bir yapıya dönüşmesi onu gurur ve kibre kaptırmamalıdır.

Türkiye’nin batısındaki sol düşünceye sahip sahış , hareket ve partilerin oyunlarına ve kışkırtmalarına gelmemelidir.

Kendisinin haklarını savunduğunu idda ettiği Kürt halkının zarar görmesine neden olmamak için elinden geleni yapmalıdır.

Bölgede geçmişte yaşanmış kirli oyunlardan ders çıkarıp bir daha bu oyunlara gelmemelidir. Kim olursa olsun hiç kimse bütün Kürt halkını tek bir ideoloji ve görüşün etrafında toplayabilmesi mümkün değildir.

Bölgede yaşayan bir Müslüman olarak da Hizbullah’ın binlerce elemanı hapislerde çürütülürken, kendisine mazlum değil de terörist denildiğini, şimdi PKK ile çatıştırılabilme seçeneği olduğu için hükümet yetkililerince neden kendisine mazlum denildiğini ve cesaretlendirilmeye çalışıldığını çok iyi düşünmesi gerekir.

Batıdaki birkaç entelektüel Osmanlı sevdalısı Türk İslam sentezcisi konumunda olan İslam dinini tam özümseyememiş gurup ve camiaların gaz vermesinin nedenini iyi düşünmesi ve onların ısrarına dayanamayıp kardeş kanını dökülmesine vesile olacak bir kavgada İslam ve mazlum bir halk olan Kürtlere ne kadar zarar vereceğini ve kendisinin ne kadar zarar göreceğini hesaplaması gerekir.

Gaz vermeye çalışanların tuzu kuru nede olsa, Hüda par’ın kendisi topun ağzında olacak sonuçta!

Hizbullah savaşma gibi bir yanlışa düşerse geçmişte yaptıklarından ötürü öz eleştiri vermemesi nedeni ile bölgedeki İslami cemaat , gurup ve hatta bireysel Müslümanlardan bile destek alamayacağını çok iyi bilmesi gerekir ve ona göre hareket etmesi gerekir.

Zira seçimler de beklediklerinin çok aşağısında oy almalarının ana nedenlerini tespit etmişlerdir inşallah.

Bölgede ister PKK olsun İster Hizbullah olsun şunu iyi bilmelidir ki aralarında çıkacak bir savaşta kabedenlerin kendileri ve mazlum kürt halkının olacağını bilmeli ve dışarıdan gelen gerek sol gerekse İslamcı camialardan gelen vur vur tezahüratlarına kulak vermemelidirler.

Bu iki yapı , kendilerine kurulmuş ve kurulmakta olan oyun içindeki oyunlara gelememelidir.

Bölge halkı Müslümanı ve olmayanıyla topyekün kardeş kanının dökülmesinden bıkıp usandığını iyi görmelidirler.

Bölgede huzurun yolu, büyük küçük bütün çevrelerin hoşgörü ve tahammül çerçevesinde bir arada yaşamasında saklıdır.

Kaynak : İdris Yılmazer

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.