DEM Bitlis Belediye

Servet BİLGE

1965 Yılı İstanbul doğumlu ilk, orta ve liseyi İstanbul Kartal’ da Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 1993 de mezun oldu. Sermaye Piysalarında Yatırım Finansman A.Ş ‘de başlayan iş hayatına Ulus Menkul Değerler A.Ş ‘ de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında emekli oldu. Değişik firmalarda Borsa ‘da broker , iç denetçi , Teftiş Kurulu Başkanlığı , Pazarlama Ve Satış Müdürlüğü vb görevlerde yer aldı.

Piyasalar ve ekonomi gündemi

BİST100 endeksi dün günü %0.28 yükselişle 71.614 seviyesinde tamamladı.

A
a

Haftanın ilk iki günü Avrupa banka hisselerine gelen sert satışlarla yurt içinde görülen satıcılı seyir dün özellikle Deutsche Bank'ın tahvil geri alım programı uygulamayı düşündüğü haberlerinin gelmesiyle banka hisselerine güçlü alım getirirken, piyasaların genelinde de tepki yükselişlerinin oluştuğunu izledik. Bu bağlamda yurt içinde de hafif alıcılı seyir Fed başkanı Janet Yellen'ın konuşma metninin yayınlandığı saatlere kadar devam etti.

Haftaya negatif başlayan yurtdışı endekslerinde de Deutsche Bank kaynaklı endişelerin dağılması ve Yellen'ın güvercin açıklamaları sonrasında tepki alımları görülürken, TL'deki değer kazanımlarına rağmen Borsa İstanbul'da yükselişler sınırlı oldu. Günün büyük bir kısmını Yellen'ın açıklamalarının etkisiyle pozitif tarafta geçiren Wall Street endeksleri ise seans sonuna doğru yönünü aşağıya çevirdi ve karışık bir kapanış gerçekleştirdi. Bugün Japon ve Çin piyasaları kapalı. Asya borsalarının kalanında ise satıcılı bir seyir izledi. Gelişen ülke kurlarında sabah itibariyle görünüm karışık olmakla birlikte USD/TL an itibariyle 2,9285 ile bir miktar yükselişte

Yellen'dan mart da faiz artışının gelemeyebileceği mesajları gelse de yıl içinde faiz artışının hala gündemde olduğunu unutmayalım. Fed Başkanı Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde gerçekleştirdiği yarıyıl sunumunda küresel risklere değinirken, mevcut durumun para politikasında kademeli artışa işaret ettiğini açıkladı

Fed Başkanı Yellen'ın bugün de saat 17:00'da Senato dünün devamı olarak sunum gerçekleştirecek. Deutsche Bank kaynaklı endişelerin gelen pozitif haberler ile şimdilik dağıldığı görülüyor.. Küresel piyasalarda suların şimdilik durulduğunu grülüy Fakat asıl merak konusu bu durumun ne kadar kalıcı olacağı. Kesin olan bir şey var ki o da küresel büyüme endişeleri önümüzdeki süreçte volatilitenin kaynağı olmaya devam edecek. Aralık ayında cari açığın 5 milyar USD olması bekleniyor. Bugün saat 10:00'da cari işlemler dengesi açıklanacak. Kasım ayında 2,1 milyar USD açık veren cari işlemler dengesinin Aralık ayında ayında 5 milyar USD açık vermesi bekleniyor.

Bugün Türkiye'de açıklanacak olan cari işlemler dengesi verileri paritede volatiliteyi arttırabilir Euro/Dolar kuru sabah saatlerinde 1,1286 seviyesinden işlem görmekte olan parite FED Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından ardından yükseliş gösterse de, 1,1340 direncini aşamayarak geri çekilmeye başladı.

1200 Dolar seviyesinden işlem görmekte olan Altın için 1200 Dolar'ın üzerinde kalınması halinde ise 1214 - 1220 Dolar bandına yönelik yükselişlerin devam etmesine sebep olabilir. 30,65 Dolar seviyesinden işlem görmekte olan Brent Petrol, ABD'de dün açıklanan stok verisinin ardından geriledi Petrol için Venezuela Ve Suudi görüşmeleri ve önümüzdeki ay Rusya Suudi üst düzey görüşmelerinde petrolün arz miktarı ile ilgili haberler petrolün fiyatı konusunda belirleyici olacaktır. 30 Dolar seviyesi tutunmaya çalışan Brent tipi Petrol küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önem kazanmaya devam edecek..

Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Aralık ayına göre 1.587 milyon ABD doları azalarak 5.073 milyon ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Bunun sonucunda, 2015 yılında cari işlemler açığı 32.192 milyon ABD doları olmuştur.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.