Losev

Pervin Buldan: Yerime kayyum atandı

Videoyu Aç Pervin Buldan: Yerime kayyum atandı
A
a

HDP'li Pervin Buldan, 'Meclis Başkanı'nın yerime Ahmet Aydın'ı ataması açıkça darbedir. Yani bugünlerde sıkça uygulanan bir yöntem Meclis'te de bir ilk olarak yaşandı ve yerime kayyum atandı' dedi.

HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan, RS FM'de yayınlanan 'Bi De Bunu Dinle' programında HDP'nin Meclis çalışmalarına yeniden katılma kararının gerekçelerini açıkladı.

HDP'nin Meclis'e dönme kararı alabilmek için geniş kesimlerle tartışma yürüttüğünü belirten Buldan "Yürüttüğümüz tartışma sürecinin sonunda, HDP'nin Meclis'te olması kararlaştırıldı. Zira, tecavüz yasasının Meclis'e gelme süreci de gösterdi ki HDP'siz muhalefet oldukça cılız ve yetersiz. İçinden geçtiğimiz süreçte HDP'nin muhalefet gücüne ihtiyaç olduğu kanaatine vardık" şeklinde konuştu.

Buldan, HDP'nin kararının gerekçelerinden birinin ise, seslerinin duyulması önünde uygulanan ambargolar olduğunu söyledi. Anaakım medyada herhangi bir şekilde seslerinin duyulmasına izin verilmediğini belirten Buldan "Bize uygulanan amborgoyu kırmak biraz olsun sesimizi duyurabilmek için Meclis Genel Kurulu önemli bir imkan gibi görünüyor" dedi.

Meclis Başkanvekilliği konusunda yaşanan değişikliği de değerlendiren Buldan, "Nöbetçi Başkanvekili sıfatıyla ayda bir yapılan görevlendirmenin değiştirildiği dün gece geç saatlerde Genel Sekreterlik aracılığıyla tarafıma iletildi. Bu değişikliğin Meclis Başkanı tarafından değil de Genel Sekreterlik yoluyla iletilmesi ayrı bir tartışma konusu olarak duruyor. Fakat esas olarak Meclis Başkanı'nın yerime Ahmet Aydın'ı ataması açıkça darbedir. Yani bugünlerde sıkça uygulanan bir yöntem Meclis'te de bir ilk olarak yaşandı ve yerime kayyum atandı" ifadelerini kullandı.



 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.