Losev

Öğrencilerden Çözüm Sürecine Destek

Videoyu Aç Öğrencilerden Çözüm Sürecine Destek
A
a

Bitlis 8 Ağustos Ortaokulu öğrencileri, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik konuları üzerinde yazdıkları şiirleri bir kitapta topladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönleriyle hissettiren çözüm süreci, Bitlisli öğrencilerin hazırladığı şiir kitabına da yansıdı. Çözüm süreci sayesinde bir yılı aşkın süredir silah seslerinin duyulmadığı Bitlis'te, sosyal yaşamdaki hareketlilik öğrenciler üzerinde olumlu etkiler oluşturdu. Ülkede barış ve huzurun sağlanmasını isteyen çocuklar, barışa dair yazdıkları şiirleri kitaplaştırarak sürece destek verdi.

8 Ağustos Mahallesi'ndeki 8 Ağustos Ortaokulu öğrencileri, Bitlis'in ve bölgenin güzelliklerini, barış, kardeşlikle ilgili yazdıkları 100 şiiri bir kitapta topladı. Okul Müdürü Tacer Tekin, şiir kitabı hazırlama fikrinin öğrencilerden çıktığını belirterek, kendilerinin sadece onlara yol gösterdiklerini söyledi. Öğrencilerden çıkan güzel fikre ışık tuttuklarını ifade eden Tekin, "Bu oluşumun, gelişimin sağlanması için onlara rehberlik yaptık. Bu konuda onlara ışık tutmaya çalıştık. Sonucunda da ortaya böyle bir eser çıktı. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi sonuçlar elde ettik. Beklentimizin üzerinde bir kitap oldu. İlk etapta kitabı 80 adet bastırdık. Toplamda 100 şiir var. Şiirlerin tamamını oluşturduğumuz komisyonla belirledik. Bu çalışmayı daha kapsamlı olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Öğrencilerden Cansel Kılvan ise, okulun "Değerler Eğitimi" adı altında başlattığı projeye şiirler yazarak destek olduklarını söyledi. Ülkede barış ve kardeşliğe ciddi ihtiyaç olduğunu ifade eden Kılvan, "Biz de bununla ilgili düşüncelerimizi kitaba döktük. Bu kitapla içimizdeki sevginin, barışa olan özlemimizin farkına vardık. Böylelikle düşüncelerimizi hayata geçirdik" diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.