Görevden alınan 9 İlin Milli Eğitim Müdürü arasında Bitlis'te var Görevden alınan 9 İlin Milli Eğitim Müdürü arasında Bitlis'te var
Oya Havare İlkokulu'nda uyum eğitimine başlayan öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, Bitlis'te önümüzdeki hafta 98 bin 823 öğrencinin ders başı yapacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur:

'Artık çocuklar okula gelmeden önce ailede önemli bir eğitim alıyor. Bu yıl 8 bin 285 anaokulu, 8 bin 145 birinci sınıf ve 8 bin 385 beşinci sınıf öğrencisi olmak üzere, 24 bin 815 öğrencimiz uyum eğitimine başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren de 98 bin 823 öğrencimiz yeni eğitim öğretim yılına başlayacak.'

Öğrencilere kaliteli ve nitelikli eğitim vermeyi amaçladıklarını bildiren Oğur, kentte eğitim altyapısının hazır olduğunu dile getirerek, ancak bin 10 öğretmen açığının bulunduğunu bunun da kapatılması için bakanlıkla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Oğur, 'Ayın 15'inden sonra tespit ve planlamalarımızı yaparak eğitim öğretim yılına başlayacağız. Nitelikli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bitlis ve ilçelerinde sınıf başına 28 öğrenci düşüyor. Ayrıca 655 yeni dersliği de bu yıl hizmete açacağız. 200 öğrencilik 2 ayrı yemekhane inşa ettik. 94 lojmanımız da tamamlandı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum' diye konuştu.