DEM Bitlis Belediye
Losev

Nemrut'ta Alternatif Kayak Pistleri Yapılacak

Videoyu Aç Nemrut'ta Alternatif Kayak Pistleri Yapılacak
A
a

Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Nemrut Dağındaki kayak tesisinde, İl Özel İdaresince alternatif pistler yapılacak.

İl Özel idaresince 2006 yılında 4 milyon liraya yapılan ve pist uzunluğu yaklaşık 2 bin 500 metre olan Nemrut Kayak Merkezine, 3 ayrı pist oluşturulacak.

İl Genel Meclis Başkanı Adnan Süphanoğlu yaptığı açıklamada, bölgede 7'den 70'e herkesin kayak sporunu yaptığını söyledi.

Mevcut kayak tesisini daha işler hale getirmek ve kentte kayak sezonunu uzun tutmak amacıyla 3 yeni pist daha inşa edeceklerini bildiren Süphanoğlu, şöyle konuştu:

"Bitlis'in kayak sporuna ve turizmine katkı sunan Nemrut Kayak Merkezi'nin daha rantabl kullanılması için, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 3 bin 100, 2 bin 500 ve 3 bin 700 metrelik 3 yeni pistin yapımına başlıyoruz. Kayak sporunu yapmak isteyen herkese kayma imkanı sunacak olan yeni pistlerin, turizm açısından da önemi büyük olacak. Bu pistler ilimizde kayak sezonunun daha uzun olmasını sağlayacak. Pistlerin yapımı 45 gün sürecek. Yapacağımız pistlerle Türkiye'de kayakta cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz. Pistlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici ise mevcut kayak tesisinin pistinin düzenlenmesi ve taşlarının temizlenmesi için çalışma yürüteceklerini ifade ederek, "İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılacak yeni pistlerin maliyetini iş bitiminde açıklayacağız. Buradaki çalışmalarda 1 ekskavatör, 1 kepçe, 1 dozer, 1 Greyder ve 10 personel görev alacak. İşin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.