Losev

Neden Türk Sağlık- Sen ?

Videoyu Aç Neden Türk Sağlık- Sen ?
A
a

Öncelikle sendikacılık nedir onu açıklamak istiyorum çünkü; bildiğiniz gibi sendikacılığın manasını bilmeyenler sendikacılık yapmaya çalışıyorlar bu konu üzerinde hassasiyetle durmak isterim.

Sendikacılık: Çalışanın ortak hak ve çıkarlarını özlük haklarını ve iktisadi değerlerini korumak amacıyla oluşturulan herhangi bir siyasi partinin örgütlenmesine dahil olmayan, çalışanın kendisinde mevcut olan hakların korunmasıdır .Çalışanın maddi ve manevi her vakit yanında olan bir limandır sendika.

Peki günümüzde bu tanımın neresinde sendikacılık ? yapılan fiil etik mi ? yapılan Sendikacılık yasal boyuttamı, bilindiği üzere Devletimiz; baş tacımız, varlığımız Türkiye Cumhuriyeti ‘nin temeli demokrasi ve hukuka dayanır bu temeller üzerine kuruludur cennet vatanımız. Sendikacılık da bir hakkın mücadelesidir çalışanın tamamen kendi iradesiyle seçtiği demokratik ve hukuka uygun bir güven kapısıdır, suallerine cevap bulduğu bir dosttur.
Sendikacılık ve sendikadan bahsedildiğine göre neden Türk Sağlık-Sen adlı başlığımıza açıklık getirebilirim. Türkiye Kamu Sene bağlı Türk Sağlık-Sen sağlıkçının yanında olan derdine derman olan beraber gülüp ağladığı bir sendikadır. Sendikacılık anlayışımız ; herhangi bir etnik köken, siyasi görüş, mezhep ayrımı yapmadan memurun hakkını savunmaktır Al bayrağın altında birleşen Milletimizin sendikasıdır. Türk Sağlık-Sen girdiği tüm davalarda alnı açık ve zaferle ayrılan sendikadır çünkü mücadelesi Hak içindir. Türk Sağlık-Sen Genel başkanından işyeri temsilcisine kadar yalandan riyadan yapılamayacak vaatlerden uzak duran, sendikacılık etiğine uygun hareket eden koca yürekli bir sendikadır.

Sendikacılık anlayışı; Elif gibi dik durup siyasetin arka bahçesi olmamaktır. Hiçbir zaman Türk Sağlık-Sen sendikacılık yaparken malum sendikaları karalayarak sendikacılık yapmamıştır. Sendikacılık yüksek ahlak ve edep gerektiren bir harekattır.

Türkiye’nin her yerinde yılmadan usanmadan bir üyesi bile olsa gidip derdine derman olan sendikacılık anlayışı vardır bizde. Kısa bir süre önce toplu sözleşme yapıldı yetkili sendika Memur sen yapmış olduğu sözleşmede sözde bir kazanım göstererek yine ve yeniden memuru masada yüz üstü bırakmıştır.

Fiili hizmet hakkı (yıpranma payı) verilmedi oysa zamanın başbakanı verilecek demişti lakin yıpranma payı söz konusu bile olmadı . Bu konuda memur sen adım atmadı .Nice sıkıntılar çeken sağlık çalışanımıza yıpranma payı verilmedi !

Kamu dışı aile çalışanı vekil ebe ve hemşirelere kadro konusu mevzu bahis bile olmadı oysa seçim zamanı gelince nice vaatler verildi !

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması konusunda herhangi bir sonuç alınamadı !

Her gecen gün sağlıkçıya yapılan şiddetin haddi hesabı yok nice sıkıntılar çeken yürekten bir hizmet sunan sağlık çalışanın şiddet konusunda ne yaptı yetkili sendika. Yine her türlü şiddete maruz kalan sağlıkçı yapayalnız sözde yetkilendirilmiş sendika.

4/C personeline üvey evlat muamelesi yaparak mahkeme tarafından 650 liralık bir döner sermaye ek ödeme verilmesi kabul edilmişti lakin toplu sözleşmede kabul edilmedi 115 liraya düşürüldü yetkili sendika hani memurun yanındaydı memurun zararına mı karına mı çalışılıyor her şey meydanda.

Yetkisiz yetkili sendika malum sen 2016 yılı için en düşük devlet memuru maaşına yüzde 33.2 isteyen bir konfederasyon yüzde 11’lik bir zammı bu masada tarihi başarı olarak ilan ediyor. Ve yerlere göklere sığdıramadılar. Bilgiye hasret olan memurumuz da başarı olarak görüp memur sen üyeliklerine devam ettiler oysaki ne istekle gidip nelerle masadan kalktıklarını bilmelerini her vakit Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlara anlatmak bizim vazifemizdir. Sendikacılık anlayışımız budur. Söz konusu Vatanımızın bütünlüğüdür Vatana hizmet eden yurttaşımızın refahıdır Doğusundan Batısına memurun yanında olmaktır gayemiz. Ne bir partinin koltuk değneği olduk ne de her devirde birilerinin ardından koştuk. Genel başkanımızın dediği gibi ‘Her devirde adam olanların sendikasıdır Türk Sağlık-Sen’ !

Türk Sağlık-Sen’in Davası; Vatandır! Davası; Bayrak ! Kutlu sevdası :Türk bayrağımızın altında huzurlu ve mutlu Adaletin timsali olabilmektir.

Türk Sağlık-Sen olarak her daim hakkımız için bize ait olanı almak için meydanları biz doldurduk; döner sermaye için, fiili hizmet payı için her vakit biz aziz milletin çalışanlarının yanında olduk BAYRAK gibi dalgalandık SANCAK misali tuğ olduk yol gösterdik böyle de devam edecektir sizlerden sadece isteğim şu ki ; etrafınıza bakın kafanızı kaldırın sadece Milletimizin menfaati için çalışan çabalayan koca yürekli sendika ;Türk Sağlık-Sen. Siyaset ve sendikacılığın karıştırıldığı, memleketimizde adabıyla sendikacılık yapan tek sendika; Türk Sağlık-Sen. Sendikacılık da ideoloji, siyasi görüş ,etnik köken, aşiretçilik ,adamcılık olmaz. Sendikacılık sağlık çalışanlarının hakkını savunmakla vazifeli sivil toplum kuruluşudur.

Bugün atanan sağlıkçıya sürgün tehdit baskıyla üye yapmaya çalışan ve hatta üye yapan sendikacılar vicdanınız rahat mı ? insanların cüzi iradelerine yasal haklarına engel olduğunuz için mutlu musunuz ? atanan personele bizden başka sendika yok diyerek sendika etiğini ayaklar altına aldığınızdan haberdar mısınız .Hadi sizleri geçtim biz sağlık çalışanları bunların farkındamıyız ? Anayasada yer alan sendika üyelik hakkını neden birilerinin eline bırakıyoruz !

Malum sen bizim iş güvenliğimiz için ne yaptı ; Dünyada hiçbir yerde işçi memur ayrımı yoktur sadece Türkiye de vardır denildi bu durum düzeltilmeli herkes işçi konumunda olmalı diyerek 657 ye düşmanlık ilan edildi ayakta alkışladı Malum Sen sonuna kadar arkasındayız kaldırılsın dedi ! üye olduğunuz sendika 657 devlet memurunun haklarını ayaklar altına alarak memurun akıbetini idari amirlerin iki dudağının arasında bırakmak için çaba gösteriyor ! 657 kalkıyor sağlıkçı kardeşim farkında mısınız ? ‘Tazminatı öde kapının önüne koy’ devri geliyor nedir bu 657 düşmanlığı nedir memurla sizin derdiniz !

Denecekler dendiler fazla söze gerek yok bu yüzden Türk Sağlık-Sen diyorum bu yüzden Türkiye Kamu-Sen diyorum. Genel başkanım Sayın Önder Kahveciye ve yönetimine il ve ilçe başkanlarıma iş yeri temsilcilerimize Rabbim uzun ömürler versin yetkisiz yetkili sendikaya gayri son demek zamanı

Her daim sağlık çalışanı ile dertlenen meydanlara sığmayan bu milletin milli manevi değerlerine sahip çıkan koruyup kollayan ayrıştırmayan birleştiren bölmeyen bütünleşen gönüllerin sendikası TÜRK SAĞLIK-SEN..!
Kaynak : ERTUĞRUL SUBAŞI TÜRK SAĞLIK- SEN BİTLİS ŞUBESİ/ AHLAT İŞ YERİ TEMSİLCİSİ

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.