DEM Bitlis Belediye
Losev

NASA astronotu uzayda oy kullandı

Videoyu Aç NASA astronotu uzayda oy kullandı
A
a

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda iki kozmonotla görevine devam eden astronot Shane Kimbrough'un, ABD'deki başkanlık seçimi için oy kullandığını duyurdu.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan ABD vatandaşı astronot Shane Kimbrough'un, ABD Başkanlık Seçimleri kapsamında oyunu uzayda kullandığı açıklandı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Kimbrough, oyunu vermek için memleketi Texas'taki devlet kurumları tarafından sağlanan elektronik bir seçim pusulasından yararlandı. Astronot, tercihini yaptıktan sonra pusulayı e-posta yoluyla NASA'ya ulaştırdı. Daha sonra NASA pusulayı Kimbrough'un seçim bürosuna iletti.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Kimbrough'a, Rus kozmonotlar Sergej Ryschikov und Andrej Borissenko eşlik ediyor. Gelecek hafta ekibe bir Rus, bir Fransız ve bir de Amerikalı astronotun daha katılması bekleniyor.

1997'den beri

ABD'li astronotlar 1997 yılından beri uzayda yaptıkları görev süresince oy kullanma hakkına sahipler.

Kimbrough, uzayda dört ay görev yapmak üzere 19 Ekim'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na seyahat etmişti. Astronotun oyunu kime verdiği ise bilinmiyor.

© Deutsche Welle Türkçe

afp/dpa/BÜ/GA

© Deutsche Welle Türkçe
 


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.