DEM Bitlis Belediye
Losev

Muzaffer Güzeluçar, Tatvan TSO Başkan adayı olduğunu açıkladı

Videoyu Aç Muzaffer Güzeluçar, Tatvan TSO Başkan adayı olduğunu açıkladı
A
a

Bitlis’in tanınan iş adamlarından GİMTAT Eski Başkanı Muzaffer Güzeluçar, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yakın tarihte yapılacak olan ticaret odası seçimlerinde dinamik bir ekiple yönetime talip olduklarını ifade eden Güzeluçar, iddialı ve hizmet edecek bir yönetim kurulu listesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.
 
Tatvan’ın son yıllarda ekonomik olarak geriye gittiğinin altını çizen Güzeluçar, “Tatvan ilçemiz ekonomik gelişmişlik açısından bölgede birçok ilçeyi hatta ili geride bırakacak bir düzeyde olmasına karşın son yıllarda bu güçlü itibarını kaybedecek duruma gelmiştir. Özellikle son yıllarda müteşebbislerimizde artış gösteren iflas ve çek yazılma oranlarının ilçe ticaretimizi önemli ölçüde geriletmiştir. Bunun yanı sıra bölgemizde yaşanan siyasi olaylarla birlikte esnafımız adeta bitme noktasına gelmiş, bununla birlikte onlarca dükkân ya kapanmış ya da el değiştirmiştir. İlçemizde yaşanan ekonomik sorunlara karşı acilen ciddi bir eylem planı hazırlığı yapılmalıdır” dedi.
 
-TİCARETİ CANLANDIRACAK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR-
 
Konuşmasının devamında ekonomik sorunlara karşı nelerin yapılabileceğini belirten Güzeluçar, “Tatvan’ın son yıllarda ekonomik olarak gerilemesinin temel nedeni esnafa doğru rehberlik yapılmaması ve ticareti canlandıracak projelerin hayata geçirilmemesidir. Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları gibi kuruluşların görevi sadece esnafa oda kayıt belgesi vermek değildir. Bu kuruluşların asıl amacı esnafa gelir getirecek projeler hayata geçirmektir. Aynı şekilde esnafı zarara uğratacak faaliyetlerden uzak tutacak rehberlik hizmetleri sunmaktır. Ama maalesef bugün Tatvan ilçemizle birlikte Ahlat ve Adilcevaz ilçemiz bu avantajlardan mahrum durumdadır. Allah nasip eder biz göreve gelirsek ekibimizle birlikte uygulayacağımız projelerle esnafımızı bulunduğu dar boğazdan bir nebzede kurtulmasına vesile olmayı hedefliyoruz. Şu anda ticareti canlandıracak uygulanabilir önemli projelerimiz var. Yakında bunları değerli üyelerimizle paylaşmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
 
-ÇALIŞMAYA, HİZMET ÜRETMEYE TALİBİZ-
 
Tatvan ilçesinin dinamik bir girişimci potansiyeline sahip olduğunu sözlerine ekleyen Güzeluçar, “Tatvan ilçemiz Türkiye’nin en genç ve dinamik girişimci potansiyeline sahip olduğu ilçelerden biridir. Bu ekiple çok başarılı işler yapılabileceğini düşünüyorum. Uygulanacak doğru projelerle ilçemizi çok daha iyi yerlere taşımak mümkündür. Yapılması gereken doğru bir yönetimle bu potansiyeli ortaya çıkarmaktır. Biz bu düşüncelerle göreve geldiğimizde oturmaya değil, çalışmaya hizmet üretmeye talibiz” şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.