Losev

Mutki'li Dağdagül ve Gündoğdu aileleri 12 yıl süren kan davasını bitirdi

Videoyu Aç Mutki'li Dağdagül ve Gündoğdu aileleri 12 yıl süren kan davasını bitirdi
A
a

Bitlis'in Mutki ilçesinde yaşayan Dağdagül ile Gündoğdu aileleri 12 yıl süren kan davasını sona erdirdi. İstanbul'da bir araya gelen iki aile üyeleri birbirlerine sarılıp kucaklaştı. Barışma töreninde konuşan ve "Bundan sonra kardeşiz" diyen aile üyeleri Türkiye'de artan terör olaylarını da kınadı.

Mutki ilçesinde yaşayan Gündoğdu ve Dağdagül aileleri 2004 yılında yaşanan bir cinayet nedeniyle karşı karşıya geldi. Daha sonra kan davasına dönüşen olayda, diğer aileden de bir kişi hayatını kaybetti.

Yıllar boyunca devreye giren aracılar, toplamda 50 bin üyesi bulunan iki aileyi barıştırmaya çalışsa da bu pek mümkün olmadı.

3 yıl önce artan görüşmelerde eski Tatvan Belediye Başkanı Hüseyin Kara devreye girdi. Görüşmelerde aşama kaydedilse de barış olmadı. Devreye başka aracılar da girdi. Bitlis'in ileri gelenleri iki aileyi barıştırmak için uzun süre ter döktü. 3 ay öncesinde görüşmeler iyice sıklaştı. Gündoğdu ve Dağdagül ailelerin büyüklerinin de özverisiyle barış görüşmeleri 1,5 ay kadar sürdü.

Ve nihayet 1,5 ay süren görüşmelerden "barış" kararı çıktı. Bitlis Genç İş adamları Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği toplantıda da iki aileden yüzlerce kişi bir araya getirildi. Toplantı salonunda barış heyeti masadaki yerini aldı. Yapılan kısa konuşmalarda Türkiye'de artan terör olayları kınandı. Okunan barış duasının ardından önce iki ailenin büyükleri daha sonra da küçükler Kur'an'ın altından geçerek yemin etti. Yapılan barış sonrası iki aile üyeleri birbirlerine sarıldı.


 
Kaynak : ulusalkanal.com.tr

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.