Mutki'ye bağlı köyde ot biçme kavgası 3 ölü Mutki'ye bağlı köyde ot biçme kavgası 3 ölü
ANF'nin yaptığı habere göre, İHD Temcilcisi Hasan Ceylan, 'O dönem Erdal isimli PKK'lının komutasında olan 16 PKK'lı bombalama sonucu hayatını kaybetmiş. Ve toplu bir şekilde defnedilmişler' dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bitlis Temsilciliği'nin, 2011 ile 2012 yılları arasında yaptığı araştırma sonucunda 260 toplu mezarın tespit edildiği Bitlis ve ilçelerinde yeni toplu mezarlar ortaya çıkıyor.

DİHA'nın haberine göre; toplu mezarlara sıkça rastlanılan Mutki'nin Ocaklı (Pirnesin) Köyü kırsalında meydana gelen heyelan sonucu bir ARGK PKK'sına ait cenazenin bulunmasının ardından yapılan incelemede, aynı bölgede 16 PKK'lının toplu bir şekilde gömüldüğü ortaya çıktı. Söz konusu mezarın, 1994 yılında çıkan bir çatışmada, F-16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren ve Türk askerleri tarafından toplu gömülen 16 ARGK PKK'lısına ait olduğu belirtildi. 12 Haziran'da yaşanan heyelan sonrası ortaya çıkan ve yurttaşlar tarafından Olek Köyü'nde bulunan Xerzan Mezarlığına götürülerek defnedilen cenazenin de aynı grupta bulunan ve Siirtli olduğu iddia edilen Azad kod isimli PKK'lıya ait olduğu ifade edildi.