DEM Bitlis Belediye
Losev

Milli sporcu yetiştirebilmek için kurs ve kamplar düzenleniyor

Videoyu Aç Milli sporcu yetiştirebilmek için kurs ve kamplar düzenleniyor
A
a

Vali Ahmet Çınar, kentte daha fazla gencin kayak yapması ve milli sporcu yetiştirebilmek amacıyla kurs ve kamplar düzenlediklerini belirtti.

Çınar, Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'ndeki kayak temel eğitim kursunun açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'in ülkede en çok kar alan kentlerin başında geldiğini söyledi.
 
İlde yılda ortalama 6 metre kar yağdığını ifade eden Çınar, karın bazı senelerde 9 metreyi aştığını bildirdi.
 
Kentin bu yıl da çok fazla kar yağışı aldığını dile getiren Çınar, şöyle konuştu:
 
"Bu, ilimiz için büyük fırsat ve berekettir. Kar yağışının bolluğundan dolayı ilimizdeki gençlerin kayak sporuna büyük ilgisi var. Halihazırda ilimizde 3 kayak merkezi bulunuyor. Türkiye'de pist olarak en dik kayak merkezlerinden biri de Erhan Onur Güler Kayak Merkezi. Burası profesyonel kayakçıların kaydığı, milli sporcularımızın da antrenman yapabileceği bir yer. Daha fazla gencin kayak sporu yapması ve milli sporcu yetiştirebilmek için birçok kurs ve kamp düzenliyoruz. Buradaki kampımız kış boyunca dolu. Türkiye'deki kayak merkezlerine hoca yetiştirme potansiyeline sahibiz."
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ise kentte geçmişte milli takıma birçok kayakçı yetiştirildiğini belirterek, "Dağlarımız 'beyaz elmas' dediğimiz karla örtülü. Bu bizim için büyük nimet. Alp, kuzey ve snowboard kategorilerinde kamp açtık. Bu üç branşta 236 sporcumuz var" dedi.
 
Öztaş, 7 Şubat'a kadar devam edecek kampta sporcuların, 8 antrenör nezaretinde temel eğitim kursu alacağını kaydetti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.