Losev

MHP’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı

Videoyu Aç MHP’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı
A
a

MHP’de mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı toplandı. MHP kongresinde yeterli delege sayısına ulaşıldığı belirtiliyor.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin topladığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 6. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı.

Mahkeme kararıyla parti merkezinin itirazlarına rağmen yapılan Olağanüstü Büyük Kongresi’de kurultay için yeterli delege sayısına ulaşıldığı belirtiliyor.

Kongrenin toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek.

Olağanüstü kongrede, parti tüzüğünün 63. maddesindeki “olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” ibaresi değiştirilerek seçim yapılabilmesinin önü açılacak.

Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen salonda bulunuyor. Ayrıca Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise Parti Genel Merkezi’ne geldiği, 6. Olağanüstü Büyük Kongre’ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi.

Öte yandan MHP lideri Bahçeli, tüzük kurultayının yok hükmünde olduğunu söylemiş, yerine de itiraz etmişti. Bahçeli, “Arkadaşlarımız 19 Haziran’da yasal olmayan bir kurultaya davet edildi. Ankara’nın dışında, ayrı yargı çevresi olan Akyurt ilçesinde parti kongresi yapmak yasal bir işlem değildir” demişti.

Ne oldu?

MHP’nin 1 Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkmasının ardından harekete geçen bir grup partili partide ‘tüzük değişikliği’ talebiyle olağanüstü kongre girişimi başlattı.

Grup, 1,232 delegeden 531 delegenin destek verdiği girişimin talebini genel merkezin yerine getirmemesi üzerine şubat ayında mahkemeye başvurdu.

Mahkeme de, ‘büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği” sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için “Çağrı Heyeti” oluşturdu.

Genel Merkez çağrıyı tanımazken, heyet de 15 Mayıs’ta toplanmak üzere delegelere davet yaptı.

Bu arada Gemerek ve Tosya’da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi.

Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs’ta toplanmak üzere Ankara’ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli’ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay’ın gündemine geldi.

Yargıtay da, yerel mahkemenin kararını onaylayınca olağanüstü kurultayın yapılmasının önünde engel kalmadı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.