Siber Saldırı Nedir

Çağımızda bilgisayar merkezli çalışan cihazlardan Oluşan makinaların Uçakların Elektriğin Arabaların Bankaların uzaktan kumandalı olarak resmi veya gayri resmi bağlantılı veya bağlantısız kötü niyetli ve iyi niyetli insanların bir başkasının Dünyasına müdahale etmesidir.

A
a

Genelde kötü niyetli devlet ve örgütlerin oluşturduğu bu Siber saldırı normal Hayattaki zorbalığın sanal ortama taşınmış halidir.
 
Emperyal devletlerin üçüncü dünya Ülkelerine veya sömürüleri olan Ülkelere sattıkları savaş uçaklarının kendi ürettikleri  bilgisayarlı beyinlerine yükledikleri proğramlarla düşürebilir veya başka tarafa yönlendirebilirler.
 
Ülkemize Dışardan satın alınan F 16 savaş uçaklarının. Beyinine proğramlarını yerel hale getirmeye çalışan fedakar onlarca mühendislerimiz ya kayıp oldu yada intihar süsü verilerek öldürüldü.
 
Günümüzde komplike bir Yapıya veya bilgisayar merkezli çalışan Elektriğe, F16, savaş uçaklarına, lüks arabalara, gemilere, yatlara dışarıdan satın alınmış proğramlara, bunlarla iş yapan bankalara veya bu proğramların iş gördüğü cep telefonlarına,uzaktan virüs yollayarak karşı Tarafın bilgilerini çalmak, yönlendirmek,kitlemek veya tahribat yapmak şeklinde de olabilir.
Günümüzde nüfüsleri azalan insanların bunu telafi etmek için envayı çeşit sanal ortamlara Müracaat etmektedirler. 
 
Emperyal devletler kendi ülkelerinde savaşçı bulamadıkları veya insan kaybını en aza indirmek için projelerinin önceliğinde kara hareketi veya ordularını Şehirlerden uzak savaş meydanlarında savaştırmazlar. Savaşları şehir merkezlerinde,şehirin kalbini oluşturan Atar ve toplar damarlarında yapmaktadırlar. Bunu ülkelerin can Alıcı Bilgisayarlarında,elektrik ve elektronik merkezlerinde dışardan fazla ekonomik bir harcama yapmadan başarıya ulaşırlar.
 
Günümüzde Sibel sanal saldırı internet kulanımı ile birlikte Saldırı olaylarıda artmaktadır.Cep telefonu,sosyal medya,Web siteleri haberleşme ortamları,online oyunlar,elektronik posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup Tarafından başka bir bireyi karalayıcı,resim değiştirici veya ekleyici yayın ve duyurular yapılarak ayrı bir sanal siber Saldırı yoluna gitmektedirler.
 
Bu gibi karalayıcı sanal Saldırıların müsebbibi çoğunluk çocuklardır. Genelde saldırıya uğrayan bu çocuklar,saldırıların çoğunu çevre korkusundan söylemezler, ama insanların hal ve hareketleri size olumsuzlukların olduğunu ele vermektedir.
 
Yine günümüzde bir birinden uzakta devletler arası,iller arası hiç bir müdahalen olmadan diğer bir bilgisayardan senin oturduğun bürondaki  bilgisayarı yönlendirebilir bilgileri silebilir veya kaldırabilirler bunun en iyi Örneğini kendi Araba bayimin iş yerindeki bilgisayarımda gerçekleştirmiştim.

Araba bayimizin bağlı olduğu Bursa`daki merkezden hiç bir müdahale olmadan kendi masamın koltuğunda oturup bilgisayarı ekranını gözetledim bilgisayar maus`unu hiç elemediğim halde 1400 km de uzaktan sanal alemde bilgisayar ekranımda Maus gidip gelerek işlemler yapılıyordu Hele bu gibi bilgisayar beyinli merkezlerde veya sistemlerde karşı Tarafın bir casusuda bulunuyorsa, dışardan sanal siber saldırıyı yapanlar çok daha kısa sürede emellerine ulaşılacaktır sonuç olarak bu gün ve gelecekte en büyük savaşlar siber saldırı Savaşları'nın  olacaktır.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.