DEM Bitlis Belediye

Sayın Avrupa

Sayın Avrupa. Öncelikli olarak yaşadığınız trajediyi anlıyor ve patlamada ölen tüm vatandaşlarınız için üzüntü ve taziyelerimi bildiriyorum.

A
a

Lakin patlama sonrası havada uçuşan açıklamalara bakınca şunu farkediyorum ki bu yaşanan acı bize ders olmadığı gibi size de ders olmamış ve olmayacak.

Sizinle aramızda çok benzerlikler var. Mesela

İkimiz de bomba seviyoruz ama, Biz içimizde patlamasını, siz ise patlatmasını seviyorsunuz.

İkimiz de kan seviyoruz. Lakin Biz kanımızı dökerek kazanmayı, siz ise kan dökerek kazanmayı seviyorsunuz.

İkimiz de parayı seviyoruz, ama biz kazandırmayı, siz ise kazanmayı seviyorsunuz,

İkimiz de insan derdindeyiz, ama Biz insanlık için çabalarken, siz isnanınız için çabalıyorsunuz.

Yani demem o ki sizinle çok benziyoruz. Biz televizyonlarda sizin yaşantınızı izlerken siz televizyonlarda bizim sefaletimizi izliyorsunuz. Ama sizin için ne acıdır ki artık bu küçük detaylar ortadan kalkmaya başladı ve sizin üretip dünyaya sunduğunuz bombalar sizin aranızda da patlıyor ve patlayacak. Sizler de karanlıkta yürürken arkanızı kollar olacaksınız. Sizde de “analar ağlamasın” diye söze başlayanlar olacak.

Önce üretip, sonra ortadoğu bataklığına saldığınız her mikrop size de bulaşacak. Bu mikrobu yayarken tuttuğunuz eller size de dönecek.

Yıllarca Mayını PKK ya Mayın Dedektörünü TSK ya sattınız, Avrupada Özgürlük savaşçısı dediğiniz adamlara Türkiye basınında “Terörle mücadele de yanınızdayız” dediniz.,

Aslında Siz hep böyleydiniz. Siz tuvalet kullanmayı bilmezken, Pisliğinizi evlerden yollara atarken, size tuvalet kullanmayı öğreten bir medeniyete barbar dediniz, aşağıladınız. Ortadoğuda sömürmedik ülke bırakmadınız, ırzımıza geçtiniz, bizleri köleleştirdiniz, aldınız sattınız, yaralarımızı kaşıdınız, birbirimize düşman ettiniz.

Sandınız ki bu hep böyle gidecek. Ama gitmiyor SAYIN AVRUPA gitmeyecek de.

İŞİD denen canileri bizim Devletlerin eliyle siz yarattınız, aralarına kendi ülkelerinizden ajanlar sokup fırtınayı kasırgaya çevirdiniz ama olmadı, Bakın dünya eskisinden daha küçük. Bakın sizin de hamile masum yaşlı çocuk demeden insanlarınız topluca ölüyor. Sizde de hüzün var, sizinde sönen ocaklarınız var ve bu ateş hiç sönmeyecek.

Bizden, eşcinsellerin evlenmesine saygı duymamızı beklerken, Bizim tüm kutsallarımıza hakaret edilmesini fikir özgürlüğü olarak gördünüz.

Ama olmadı…

Şimdi diyeceksiniz ki nereden biliyorsun.

Anlatayım SAYIN AVRUPA.

Biz zamanında bu ülkede eli kalem tutan herkes aynı şeyleri kendi devletimize söyledik. Girme sorunların içine, kaşıma yaraları, zalim mazlum diye sınıflandırıp, hak hukuk alsınlar diye verme ellerine silahı. Arasını bulmaktan vaz geçme, Arada kalırsın. Birini yanına alırken diğerini karşına alma. Sünni mazlumlar, öfkeli gençler diye hoş görme zulmü. Ama dinletemedik.

“Bu ülkeyi bölmek isteyenler avrupada özgürce destek buluyor” diyenler, Başka ülkeleri bölmek isteyenleri eğitip donattı.

Usta dedik, yapma etme dedik, dinletemedik.

Bomba sesleri hep uzaklarda olur sandılar ama istihbarat emniyet devlet önünde canlar kaybettik bombalarla.

Yani SAYIN AVRUPA demem o ki, biz yandık sizde yanmaktasınız. Ve dahi Kül olmadan bütün kirli hesapları bir kenara koyalım derim.

Ve bilirim ki bu sözüm hiçbir devleti otoritesinin umrunda olmayacaktır. Bu yüzden sözüm devletlere değil milletleredir, halklaradır.

DOSTLUĞUMUZ İKİ GÖZLÜKLNÜN ÖPÜŞME ÇABASINA BENZESE DE, BİR KERELİK GÖZLÜKLERİ ÇIKARMAYI DENEMELİYİZ. Vesselam…


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.