DEM Bitlis Belediye

Orhan GÖKTAŞ

Orhan Göktaş 1969 doğumlu olup Ahlat Doğumludur. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Göktaş, Adana'da metal teknolojisi öğretmenliği yapmaktadır. BİDER (Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği) başkanıdır.

Değişim Liderleri - Değişmeyen Alışkanlıklar

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “Değişim Liderleri” adlı bir proje yapmış. Projenin açılış programı üniversitenin kongre merkezinde okul müdürleri ve müdür yardımcılarının katılımı ile yapıldı, bendeniz de o programa katılanlardan idim.

A
a

Öncelikle şunu belirteyim ki, program başından beri çok emek verilerek en ufak ayrıntılar bile atlanmadan hazırlanmıştı. Kongre merkezinin salonu çok büyük olmasına rağmen, bütün koltuklar tek tek numaralandırılmış, davetiyeler kişiye özel basılarak koltuk numaraları bildirilerek gönderilmiş, herkes koca salonda oturacağı yeri çok rahat bir şekilde bulup oturuyordu. Salon girişinde yaka kartları ve program kitapçıkları yine kişiye özel, muntazaman hazırlanmış ve hiçbir karmaşaya mahal vermeyecek şekilde dağıtılıyordu. Çay makineleri, ikramlar, ortadaki masalar ve bunlarla ilgilenen görevliler titizlikle düşünülmüştü…
 
Programa Adana Milletvekillerinden Mehmet Şükrü Erdinç, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, Adana Valisi Mustafa Büyük, Ç.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve çok sayıda protokol üyesi de katılmıştı.
 
Adana İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar yaptığı açılış konuşmasında, projenin amacını kısaca “Değişim liderliği programı ile 21. yüzyılın gereklerini bilen, liderlik ve iletişim becerileri gelişmiş, eğitim yönetimi alanında yetkin, sadece okullarına değil okullarının yer aldığı mahalle ve bölgelere de liderlik yapacak eğitim yöneticilerini yetiştirmek zorundayız.” diyerek özetledi.
 
Adana’mızın eğitim alanındaki makûs talihini yenmek için atılan her adım kıymetlidir. Bu projede bu anlamda atılmış kocaman bir adımdır. Okul müdürlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın üzerlerine düşeni yapacaklarını bu projenin amacına ulaşması için çalışacaklarını umuyorum. İnşallah bu proje amacına ulaşır ve sonucunu en kısa zamanda alırız.
 
Adana’da eğitimin kalitesini yükseltmek için bizim de âcizane söyleyecek çok sözümüz ve tespitimiz var. Bunları yeri geldiği zaman ve zeminlerde hep dile getirdik ve getirmeye devam edeceğim inşallah.
 
Gelelim değişmeyen alışkanlıklara;
 
Programın başında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri bir konser verdi. Çok çalışıldığı ve emek verildiği belli olan konserde, milliliğe en çok önem vermesi gereken bir kurumun programında ne idüğü belirsiz, millilikle alakası olmayan klasik batı müziği olduğunu düşündüğüm eserler çalındı.
 
Müdürler ve bendeniz “Adana adana olalı böyle bir zulüm görmemişti.” modunda dinlemek zorunda kaldık konseri.
 
Yetmedi tanıtım filmi de disko müziği formatında gâvurca bir pop müziği eşliğinde sunuldu.
 
Milli yani bize ait olan değerlerin yüceltilmesi ve sahip çıkılması konusunda çalışması gereken bir kurumun tertiplediği programda tercih edilen müzikler, “Değişim Liderleri” oluşturmaya çalışılırken, değişmeyen bazı alışkanlıkların da devam ettirdiğini gösterdi bize.
 
Oysa bu kadar emek harcanarak yapılan konser ve “Değişim Liderleri” proje tanıtımında seçilen müzikler programın ruhuna ve milli değerlerimize uygun eserlerden seçilebilirdi.
 
Vesselam.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.