DEM Bitlis Belediye

Orhan GÖKTAŞ

Orhan Göktaş 1969 doğumlu olup Ahlat Doğumludur. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Göktaş, Adana'da metal teknolojisi öğretmenliği yapmaktadır. BİDER (Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği) başkanıdır.

Çanakkale bir kurtuluş reçetesidir

Birinci dünya savaşının bir cephesidir Çanakkale. O savaşta Osmanlı Devletinin durduğu yer, yaptığı ittifaklar, savaşa giriş şekli v.s tartışılıp durur yüz yıldır.

A
a

Ancak tartışılmayan bir gerçek var ki o şimdi Müslüman aleminin içine düştüğü zilletten kurtuluş reçetesidir bence.

Birinci dünya savaşı İngilizlerin öncülük ettiği emperyalist sömürgecilerin Müslüman Osmanlıyı yıkıp, topraklarının paylaştırılması savaşıdır.

Çanakkale cephesi İngilizlerin başını çektiği dünyanın en güçlü ordularının hep birlikte bizim birliğimizin önünde diz çökertildiği bir savaştır.

Müslümanlar birlik içinde olursa onların karşısında tüm süper güçlerin aciz kalacağının görüldüğü bir savaştır Çanakkale.

Müslümanlar Çanakkale’de ortaya koydukları her şeye rağmen birlikte direniş iradesini bıraktıkları zaman mağlup oldular, halen bu mağlubiyet silsilesi devam ediyor. İçinde bulunduğumuz zillet hali bunun en bariz göstergesidir.

İngilizlerin yönlendirmesi ve teşvikiyle Türkler, Araplar ve diğer Müslüman milletler Ümmet olma, birlikte yaşama bilincini bırakıp, ulus olma derdine düştük.

Ayrı ayrı devletlere bölünüp, bir birbirimize rakip olduk.

Hak, adalet, özgürlük, İslam gibi yüce değerleri öncelemeyip, ulusal değerleri öncelemeye başladık.

Müslüman ve tarih boyu birlikte yaşadığımız diğer dostlarımızla düşman, bizi yok etmek isteyen İngiliz ve işbirlikçilerle dost olduk.

Onlar güç birlikleri yaptılar biz onlara yamanıp, kendi kardeşlerimize sırt çevirdik.

Şimdi İngilizlerin yarım bıraktığı işi ABD tamamlamak istiyor, biz bu kez ABD’nin yanındayız.

ABD kardeşlerimizin yani bizim topraklarımızda katliamlar yapıyor, biz “maslahatımız”(!) gereği yapılanlara sessiz kalıyor hatta destek veriyoruz.

ABD’nin de amacı tıpkı atası İngilizler gibi bölgeyi bölüp, birbirine düşman edip, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmek değimlidir?

Geçmişte İngilizle iş birliği yaparak kendi kardeşlerini arkadan vuran ve İngilizlerden ödül olarak aldıkları ülkelerde saltanat süren hain Arap kralları ile müttefik olmak hainlik değimlidir?

İngilizlerin bir hançer gibi göğsümüze sapladığı Siyonist İşgalci İsraille dost olmak ihanet değimlidir?

Düşmanımız apaçık ortadayken, maslahat, reel politik, ekonomi yok bilmem ne gibi bahanelerle bu düşmanla kol kola, omuz omuza olmak; Allah’a, İslama, Müslümana, Tarihe, bölgenin kadim halklarına ihanet değimlidir?

Bunun sonu zillet içinde yaşamak, bir birinin kanına girmek, zenginliğimizi emperyalistlere peşkeş çekmek değimlidir?

Kendimize gelme vakti gelmedi mi?

Biz hep birlikte ABD ile tıpkı Çanakkale’de İngilizlere karşı verdiğimiz mücadeleyi veremezsek yine kazanan onlar olacak.

Görünen köye kılavuz gerekir mi?

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.