Bitlis'te Tüm Etkinlikler 4 Gün Boyunca Yasaklandı Bitlis'te Tüm Etkinlikler 4 Gün Boyunca Yasaklandı
Hizan ilçesinde yapılan Miting Cumhuriyet Meydanı'nda yoğun bir katılım ile kutlandı. Said-i Kurdi'nin fotoğrafları, KCK ve PKK bayrakları, üzerinde Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Özgür önderlik özgür Kürdistan' ve Hizan Gençlik 'Hun Xer Hatin Welate Said-i Kurdi' pankartları yer aldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği mitingte binlerce yurttaş katıldı. BDP'nin mitin yaptığı alana yurttaşlar sığmayınca, çevrede bulunan binaların damı ve balkonlarında yüzlerce yurttaş kutlamayı izledi.

Konuşma yapan BDP Hizan Belediye Başkan adayı ve eş başkanı Hizan için yapılacak projelerinden bahsetti. Daha sonra Leyla Zana kürtçe konuşma yaparak Hizan'lıları selamlarken damda konuşmaları ve Leyla Zana'yı görmek için çıkan kadınlara dönerek, ey kadınlar burada bulunan abiler ablalar sizlerinde kardeşleridir siz neden burada bulunmuyorsunuz dedi.

Havanın sıcaklığı nedeniyle konuşmaları kısa kısa alan Zana daha sonra Güroymak (Norşin) Newroz'una katılmak için Hizanlılarla vedalaşarak Hizan'dan ayrıldı.