DEM Bitlis Belediye
Losev

Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmeyecek

Videoyu Aç Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmeyecek
A
a

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, IŞİD’le mücadelede Kürt sorununun önemine vurgu yaparak, “Türkiye’deki Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmeyecek,” dedi ve ABD’yi doğruda iletişim kurmak istediklerini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, uluslararası haber ajansı Reuters’e özel bir röportaj verdi.
 
Barış görüşmelerine dönme konusunda KCK’nin şartlarını sıralayan Bayık, Kürt sorununun çözülmemesinin IŞİD ile mücadeleye zarar verdiğini söyledi.
 
‘Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmeyecek’
 
Batı ülkelerinin IŞİD ile mücadele ve mülteci krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarını desteklediği değerlendirmesi yapan Cemil Bayık, bunun doğru bir politika olmadığını söyledi:
 
“Batı, Türkiye ve Kürtler arasındaki sorunlara karışmak istemiyor ama bu doğru değil. Türkiye’deki Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmeyecek. Paris’te yaşananlar Kürtler ve Türkler arasında denge kurma politikalarının süremeyeceğini gösteren güçlü bir işaret.”
 
‘ABD ile doğrudan iletişim kurmak istiyoruz’
 
ABD ile dolaylı görüşmeler yaptıklarını ve IŞİD’e karşı mücadeleyi koordine etmek için doğrudan iletişim kurmak istediklerini belirten Bayık, Suriye’de çözüm için önceliğin IŞİD ile mücadele olması gerektiğini söyledi :
 
“Rejim değişmeli. Ancak önce IŞİD yenilmeli. IŞİD var oldukça rejimi değiştiremezsiniz. Eğer uluslararası toplum IŞİD’i yok etmek istiyorsa bu örgüte karşı en iyi savaşı veren PKK ve YPG’ye yardım etmeli.”
 
‘Şartlarımız kabul edilirse barış görüşmelerine hazırız’
 
Bayık, barış görüşmelerine geri dönülmesi konusunda da şartlarını şöyle sıraladı: “Karşılıklı ateşkes, üçüncü taraf gözlemci ve Kürtlerin haklarının anayasal güvencesi.”
 
Bayık, “Şartlarımız kabul edilirse biz hazırız. Bu hareketi yok edemeyeceklerini anladıkları zaman savaşı da sonlandıracaklar,” dedi.
Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.