Losev

Kışanak’a 10 yıla kadar hapis istemi

Videoyu Aç Kışanak’a 10 yıla kadar hapis istemi
A
a

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı PKK üyesi olmakla suçlayan iddianame de kabul edildi. Kışanak hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında PKK/KCK üyesi olduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kayapınar ilçesindeki bir evde ele geçirilen bir doküman delil olarak ileri sürülerek, Kışanak’ın PKK/KCK’nin Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nde aktif görev aldığı iddia edildi.

İddianamede, Sur eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş’ın evinde ele geçirildiği öne sürülen bir harddiskin de incelendiği ifade edilerek, KCK/TM yapılanmasının Türkiye sorumlusu Sabri Ok’un, KCK Sözcüsü Ali Oruç, Kışanak ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görev talimatı içeren mektup gönderdiğinin belirlendiği iddia edildi.

Kışanak’ın, PKK/KCK güdümünde yayın yapan kanal, internet siteleri ve örgüt çağrıları doğrultusunda örgütçe önem atfedilen günlerde eylem ve organizasyonlara siyasi faaliyet görünümü altında katıldığının belirlendiği ifade edilen iddianamede, şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gültan Kışanak’a kısa süre önce aynı mahkemede ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İddianamede Kışanak hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan, 10 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.