Losev

Kırkbulak İçme Suyu Hattındaki Çalışmalar Devam Ediyor

Videoyu Aç Kırkbulak İçme Suyu Hattındaki Çalışmalar Devam Ediyor
A
a

Tatvan Belediyesi, ilçenin su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Kırkbulak içme suyu hattındaki su kaçaklarını gidermek üzere başlattığı onarım çalışmalarına devam ediyor.

Su kesintilerinin ana sebebi olan Kırkbulak içme suyu hattındaki kayıp kaçakları onarmak için geçen ramazan ayından itibaren başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şuana kadar her 20 metrede bir bulunan su kaçak noktaları, özel üretilen kelepçeler ile onarılıyor.

Yaklaşık 20 yıldır Tatvan ilçesinin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattındaki su kaçakları nedeniyle ilçe merkezine gelen şebeke suyunun yüzde 50'sinin kaçak yollardan boşa akması Tatvan Belediyesi'ni harekete geçirmişti. Kaçakları onarmak ve Tatvan'ın su sıkıntısını çözmek için kolları sıvayan belediye ekipleri, Kırkbulak içme suyu hattında tespit edilen 170 kayıp kaçak noktasında mücadele ediyor.

Kırkbulak içme suyu hattında başlatılan onarım çalışmalarının kış aylarında da şartların el verdiği derecede devam ettiğini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptıkları çalışma neticesinde 140 kayıp kaçak noktasına özel kelepçeler kullanılarak müdahale edildiğini belirtti.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.