Losev

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununun çözülmesi lazım

Videoyu Aç Kılıçdaroğlu: Kürt sorununun çözülmesi lazım
A
a

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kürt sorunu, ister Güneydoğu sorunu, ne derseniz deyin. Bu sorunun bu hale gelmesi, 35 yıldır devam etmesi beceriksiz siyasetçiler yüzündendir. Bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar vardır. Bu sorunun çözülmesi lazım. Kim çözecek? Siyaset kurulu çözecek, yani parlamento çözecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin Yenişehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘STK’lar Konuşuyor CHP Dinliyor’ adlı toplantıda konuşan

Kılıçıdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Kürt sorunu, ister Güneydoğu sorunu, ne derseniz deyin. Bu sorunun bu hale gelmesi, 35 yıldır devam etmesi beceriksiz siyasetçiler yüzündendir. Bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar vardır. Bu sorunun çözülmesi lazım. Kim çözecek? Siyaset kurulu çözecek, yani parlamento çözecek.

“Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti iktidardaki partidir. Her şeyde, her söylediğimde koşa koşa mahkemeye giderler, bunu söylüyorum diye hiç kimse korkudan mahkemeye gitmiyor. Çünkü bütün delilleri getireceğim ortaya.

“Bu sorun yakıcı bir sorundur, bu sorun çözülmezse ucunda ölüm vardır. Bu sorunun çözülmesi lazım. Nasıl çözeceğiz? Çözecek insanın önce samimi ve dürüst olması, ‘Ben bu sorunu çözerim’ demesi lazım. Yeterli mi? Değil. Kişisel gizli bir ajandasının olmaması lazım. ‘Ben başkan olayım da şimdilik idare edelim’ böyle bir şey olmaz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.