Losev

Kıl Dönmesi Ameliyatı’nda ‘Lazer Endoskopik’ Yöntem Uygulanıyor

Videoyu Aç Kıl Dönmesi Ameliyatı’nda ‘Lazer Endoskopik’ Yöntem Uygulanıyor
A
a

Kılların cilt altında ilerleyerek, iltihabi süreç başlatması sonucu oluşan kıl dönmesi her bölgede oluşabilecek bir hastalık olsa da en sık görüldüğü yer kuyruk sokumudur.

Sürekli masa başında oturulması, deride o bölgelerde daha önceden yara ve darbelerin olması, kişisel hijyeniğin yetersiz olması, aşırı kilo problemleri, obezite ve ciltteki tüylerin temizlenmesindeki yöntemlerin yanlış olması gibi birçok faktörden oluşan kıl dönmesi tedavisi Tatvan Devlet Hastanesi’nde lazer endoskopik yöntem ile gerçekleştirilen kapalı ameliyat tedavisi uygulanarak hasta konforu en üst düzeyde tutulmaktadır.

Kıl dönmesi ameliyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Sevinç Yöntem, “Açık ameliyatlar yerine kapalı yöntem kıl dönmesi ameliyatıyla hastalarımızı aynı gün taburcu ederek hasta konforumuzu sağlıyoruz” dedi.

Pilonidal Sinüs yani kıl dönmesinin kuyruk sokumunda oluşan içi dolu iltihaplı dokular olduğunu belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sevinç Yöntem yaptığı açıklamada, “Pilonidal Sinüs yani kıl dönmesi çocukluk yaş dönemlerinde nadir görülmekle birlikte ergenlik yaş dönemlerinde daha çok karşımıza çıkmaktadır. Bunun risk faktörleri ise sürekli masa başında oturulması, deride o bölgelerde daha önceden yara ve darbelerin olması, kişisel hijyeniğin yetersiz olması, aşırı kilo problemleri, obezite ve ciltteki tüylerin temizlenmesindeki yöntemlerin yanlış olmasıdır. Bunda uyguladığımız tedavi yöntemlerine gelecek olursak, eskiden primal olarak bu yaranın çıkarılması ve onarılması şeklinde giderilirdi. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte kıl dönmesi tedavisinde Lepsis dediğimiz lazer ve endoskopik cerrahinin birleşme yöntemi başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Hastanemizde 5 aydır hastalarımızı Lepsis yöntemiyle tedavi etmekteyiz. Bu yöntem ile sinüs dediğimiz adacığın görüntülenmesi 3 milimlik küçük aletlerle oluyor. Görüntüleme sonrasında odacığın duvarındaki enfekte dokular temizlenerek lazer ile bu dokular yakılarak yapıştırma yöntemiyle hastanın tedavisini uyguluyoruz. Lazer ile endoskopik kıl dönmesi ameliyatının en önemli avantajı dokuyu görerek sadece kıl dönmesi dokularının uzaklaştırılması ve bu bölgedeki dokunun korunmasıdır. Böylece iyileşme aynı gün gerçekleşmekte ve hasta konforu sağlanmaktadır” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.