DEM Bitlis Belediye
Losev

Kapatılan özel okulların ve derneklerin evrakları gizli bölmelerde ele geçirildi

Videoyu Aç Kapatılan özel okulların ve derneklerin evrakları gizli bölmelerde ele geçirildi
A
a

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Bitlis'te kapatılan özel okulların evrakları ve derneklerin projeleri, muhasebe bürosunda ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasındaki OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen Özel Reşat Kazancı İlkokulu ve Özel Reşat Kazancı Ortaokulu ve Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi'nde arama çalışması yürüttü.

Polis ekipleri, savcılıktan alınan arama kararı doğrultusunda, bu okulların bulunduğu alanda FETÖ mensuplarınca "okuma salonu" diye nitelendirilen binada da arama yaptı. Okuma salonunun üst katının bir bölmeyle kapatıldığını gören ekipler, şüphe üzerine bu bölmeyi kırdı.

Kırılan bölmeden, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hüseyin G'ye ait özel muhasebe bürosuna giren ekipler, yaptıkları incelemelerde, kapatılan özel okulların evraklarını ve FETÖ derneklerince hazırlanan projeleri ele geçirdi.

FETÖ mensuplarının, arama kararının özel muhasebe bürosunu kapsamadığını düşünerek, evrakları ve projeleri burada sakladıklarının tespit edildiği öğrenildi.

Muhasebeci Hüseyin G, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.