Losev

Kamran İnan Gayda köyünde toprağa verildi

Videoyu Aç Kamran İnan Gayda köyünde toprağa verildi
A
a

Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde toprağa verildi.

Naaşı Ankara'dan Muş'a uçakla getirilen İnan için Gayda köyündeki camide cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İnan'ın cenazesi, İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve imamların okuduğu dualarla aile mezarlığında annesi Mecbure İnan'ın kabrinin yanına defnedildi.

Cenaze törenine katılan eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, yaptığı açıklamada, "Amcamızı yitirdik. Sadece amcamız ve babamız değildi, tüm bölgenin babasıydı. Devlete çok büyük hizmetler verdi. İnşallah onun tuttuğu ışıklı yoldan yürümeye devam etmeye çalışacağız" dedi.

Sağlık durumu son 4 günde iyice ağırlaşan İnan'ı hastaneye yatırmak istediklerini belirten Gaydalı, ancak İnan'ın "Hastaneye yatarsam millet beni ziyarete gelir rahatsız olur" diyerek hastaneye yatmak istemediğini söyledi. Gaydalı, şöyle devam etti:

"Evinde hayatını kaybetti. Şimdi eğer sağ olsaydı ve sizi bu kadar kalabalık arabayla görseydi, zannederim hepinizi sopayla kovalardı. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Kendisi 'Asla taziyede de oturmayın' vasiyetinde bulundu ancak yörenin ve bizlerin teamülü var. Türkiye'nin her yerinden taziye için insanlar arıyor. Bugün itibariyle Avrupa'dan da çok diplomat aradı. Her zaman olduğu gibi bu taziyede de kapımız açık. Gayda'da taziyemiz devam edecek. Ankara'dan gelen devlet erkanı ve Avrupa'dan gelen misafirlerimiz için kapımız açık."

Törene eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Vali Ahmet Çınar, HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri ve kanaat önderleri de katıldı.

Cenaze töreni için TBMM Başkanı İsmail Kahraman,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı da çelenk gönderdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.