DEM Bitlis Belediye
Losev

İHD Bitlis Şubesi 2. Olağan Kongresini Yaptı

Videoyu Aç İHD Bitlis Şubesi 2. Olağan Kongresini Yaptı
A
a

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bitlis Şubesi'nin ikinci olağan kongresi, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapıldı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını yapan İHD Bitlis Şube Başkanı Av. Seval Karaçelik, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Bitlis'te 20 Haziran 2015 tarihinden bu yana görevi devraldıklarını hatırlatan Karaçelik, "İHD'nin bakış açısının merkezinde insan vardır. İHD olarak, Türkiye'nin asıl sorununun insan hakları ve demokrasi sorunu olduğunu, bu sorununun en önemli halkasının da Kürt sorununun oluşturduğunu ısrarla söylemekteyiz. İHD olarak savaş konusunda ilkesel bir savaş karşıtı tutumumuz var. Biz genel olarak yeryüzündeki bütün siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel problemlerin barışçıl metotlarla çözümünden yanayız. Bunun mümkün ve olanaklı olduğunu düşünüyoruz. Savaşlar ve silahlı çatışmaların bir olgu, realite olduğu durumlarda da savaş karşıtı tutumumuzu sürdürmekle birlikte, çatışan tarafların insancıl hukuk ilkelerine uymalarını istiyoruz. Bu konudaki aykırı eylem ve işlemlere karşı çıkıyor ve kınamalarda bulunuyoruz. Bir kez daha hatırlatırız ki İnsan Hakları Derneği; insanların zulme karşı direnme hakkını, her zaman, her koşulda savaşa ve militarizme karşı barış hakkını, koşulsuz ve sınırsız düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü, ezilen birey, cins, sınıf, halkın, ulusun haklarını, ulusların kendi kaderini tayin etme hakkını, insancıl hukuku savunur." dedi.

"SİLAHLARIN DERHAL SUSMASI GEREKİYOR"

Çözüm sürecinin ardından yaşanan çatışma sürecine de değinen Karaçelik, silahların biran önce susması gerektiğini vurguladı. Karaçelik, "Barış silahlı çatışmanın olmaması halidir, şiddetsizlik halidir; insan hakları ve özgürlüklerine dayanan tıpkı İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 28. Maddesi'nde ifade edildiği gibi bir sosyal düzenin adıdır. Dolaysıyla biz barışı kayıtsız şartsız insan hakları temelli olarak kavrıyor ve savunuyoruz ve her şart halinde gerçekleşmesi için ısrarlı bir çaba göstereceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Şu anda Türkiye'deki durumla ilgili olarak kısa, açık ve net olarak silahların derhal susması gerekiyor. Türkiye'nin bütün sorunları diyalog, müzakere gibi barışçıl yol ve yöntemlerle çözülebilir. Bu mümkün ve olanaklıdır. Hükümeti ve PKK'yı, silahları susturmaya ve barışa bir şans vermeye davetimizi her daim yükselteceğiz. Türkiye toplumuna da bir çağrımız olacak. İnsan Hakları Derneği olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları sorununun çözümünde, haklar mücadelemizin süreceğini, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünde üzerimize düşen her türlü katkıyı sunacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bitlis'te Şevket Epözdemir'in mirası olarak devr aldığımız insan hakları mücadelesini ve direnişini, her daim yükselteceğimize dair inancımızı, her daim koruyarak bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından, İHD Bitlis Şubesi'nin yeni yönetim kurulunun belirlenmesi için genel kurul gerçekleştirildi. Genel kurulda, yönetim kurulu, denetim kurulu, üst kurul delegesi için asil ve yedek üyeler belirlendi, şube başkanının belirlenmesi ise ileri bir tarihe ertelendi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.