DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan'da grip salgını

Videoyu Aç Hizan'da grip salgını
A
a

Hizan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Hant, ilçede şubat ayında 3 bin 500 kişinin grip şikayetiyle hastaneye başvurduğunu bildirdi.

Şubat ayında 3 bin 500 kişinin grip şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, salgın nedeniyle hasta sayısının 2 katına çıktığını ifade etti.
 
Salgın nedeniyle hastane acil servisine başvuran hasta sayısının normalde 3 bin civarlarındayken şubat ayında 6 bin 500'e çıktığını aktaran Hant, "İç hastalıkları bölümüne 600 hasta gelirken, bu sayı şubatta bin 264 hastaya çıkmıştır. Bu bildiğimiz grip salgını. Bazı hastalarda viral, bazı hastalarda ise bakteriyel oluyor. Viral hastalığına kapılan vatandaşlar antibiyotik tedavisi uygulanmadan iyileşiyor. Bu salgın şubatın başında başladı. Gebelerin daha dikkatli olmaları lazım. İlk üç ay müdahale edemiyoruz" diye konuştu.
 
Grip aşısı olmanın vücut direncini yükselttiğini, 65 yaş üstü hastalara ise grip aşısı yapmalarını önerdiklerini belirten Hant, grip bulaşmış insanlardan uzak durulması, gribe yakalananların ise bir an önce hastaneye gitmelerini tavsiye etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.