Losev

Hizan'da Bağ Entegre Mücadelesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Videoyu Aç Hizan'da Bağ Entegre Mücadelesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
A
a

Hizan ilçesinde, Bağ Entegre Mücadele ve bağ hastalık ve zararlı mücadelesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2015 yılında Hizan İlçesinde 11 çiftçi ile yaklaşık 150 dekar alanda yürütülen bağ Entegre mücadele projesi hasatlık ve zararlı mücadelesi ile ilgili toplantı Hizan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 
Kültür Merkezinde toplantı salonunda, İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Bağ Entegre Mücadelesi ve hastalık zararlılarla ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaklaşık 50 çiftçinin katılımı ile gerçekleştirildi. Anlatım ve sunumlardan sonra toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
 
İlçede bağ üretimi yapan çiftçileri bilgilendirmek, yanlış uygulamalardan dolayı çiftçinin mağduriyetinin önüne geçebilmek ve zamanında ilaçlama,  gereksiz ilaç ve gübre kullanımının önüne geçmek için düzenlenen toplantıda, çiftçilerin ürün kalitesini ve verimini arttırma için yapılması gerekenler dile getirildi.
 
Toplantıya İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Adnan Bilgin, Hizan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Danacı ve Ziraat Mühendislerinin yanı sara Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonundan konu uzmanlar Behzat Güler ve Gökhan Yatkın katılımcı olarak bağ hastalıkları ve zararlıları, mücadele şekilleri hakkında çiftçileri bilgilendirdi.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.