Losev

HDP ve DBP’li belediye eşbaşkanları ve yöneticiler tutuklandı

Videoyu Aç HDP ve DBP’li belediye eşbaşkanları ve yöneticiler tutuklandı
A
a

Sason’da önceki gece gözaltına alınan aralarında HDP ve DBP’li belediye eşbaşkanları ve yöneticilerin de bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

HDP’li belediye eş başkanları ve DBP’li yöneticilerin de aralarında olduğu gözaltına alınan 83 kişiden Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel’le beraber 26’sı tutuklandı. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ise serbest bırakıldı.

Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Beşiri Belediye Eşbaşkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eşbaşkanları Hidayet Tiryaki ile Osman Karabulut, Batman Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Ali Nasıroğlu, Batman DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir, HDP Batman İl Eşbaşkanı Rojda Sürücü de var.

Ne olmuştu?

Batman’ın Sason ilçesi Kelhasan köyüne bağlı Govar kırsalında çıkan silahlı çatışmada canlı kalkan olmak için operasyon bölgesine giden, aralarında HDP Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in de bulunduğu 83 kişi jandarma ekiplerince geçen günlerde gözaltına alınmıştı.

Batman’ın Sason ilçesinde, çıkan çatışmada canlı kalkan olmak için giden ve gözaltına alınanlardan 27 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.