Losev

Hayrat İnsani Yardım Bu Bayram da Yollardaydı

Videoyu Aç Hayrat İnsani Yardım Bu Bayram da Yollardaydı
A
a

Hayrat Yardım Kurban Bayram’nın sevincini 4 kıta ile birlikte yaşadı. Balkanlardan Orta Doğu'ya, Afrika’dan Asya’ya kadar paylaşmak ve kardeşlik için yollara çıktı.

Kurban Bayramı’nın coşku ve heyecanını tüm Türkiye birlikte yaşarken, Hayrat Yardım Derneği ise bayramı 30 ülke ile birlikte geçirdi. “Kurbanlar Allah’a iyiliği kardeşlerimize” sloganıyla yola çıkan Hayrat Yardım ekipleri Arnavutluk, Endonezya, Sudan, Suriye, Kırgızistan, Afganistan, güney Tayland, Sri Lanka, Makedonya gibi ülkelerde kurban kesimi gerçekleştirdi. Kesilen kurbanlar bölgelerdeki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılırken ülkelerdeki yetimhaneler, okullar gibi yardım bekleyen kurumların da Hayrat Yardım ekipleri tarafından ihtiyaçları belirlendi.

Balkanlar’ın bayram sevinci

Hayrat Yardım ekipleri Balkanlar’da Kurban Bayram’ı sevinci yaşadı. Bölgede kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Arnavutluk’ta da 30 yetime aileleriyle birlikte bayram sevinci yaşamaları için alış veriş imkânı sağlandı. Bunun yanında muhtaç aileler de bu bayram unutulmadı.

 Savaşın çocuklarına bayram

Bayramın en zor geçtiği yerlerden biri hiç şüphesiz Suriye. Hayrat Yardım Suriye'de kurban kesimlerini gerçekleştirdi ve İdlip, Salkin, Halep Lazkiye bölgelerine ulaştırdı.

Bayramda minik gönüller de unutulmadı.

Bayramı en çok hak edenler elbette ki çocuklar. Hayrat Yardım, minik gönülleri de bayramda ihmal etmedi ve her gittiği bölgede çocukların hoşuna gidecek oyuncaklar ve hediyelerle onları sevindirdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.