Losev

Havaalanı için imza kampanyası başlatıldı

Videoyu Aç Havaalanı için imza kampanyası başlatıldı
A
a

Bitlisliler, yeri Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce ayrılan ancak henüz yapılmayan havaalanı için imza kampanyası başlattı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ziyaretinde Bitlislilere havaalanı sözü vermesinin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine karşın halen havaalanı yapılmaması üzerine Bitlis ve ilçelerindeki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde hem internet üzerinden hem stant açılarak imza kampanyası başlatıldı.

Tatvan ilçesinde bu yıl 48.'si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali'nde stant açan Vangölü Aktivistleri Derneği, burada havaalanı için imza topluyor. Fuarın başladığı 10 Temmuz'dan bu yana devam eden kampanya kamsamında şimdiye kadar yaklaşık 4 bin imza toplanırken, kampanyaya ilk destek verenler arasında sırayı standı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve belediye başkanları yer alıyor. Fuarın son günü olan 30 Temmuz'a kadar devam edecek olan imza kampanyası sonunda 10 bin imza toplanması hedefleniyor. Toplanacak imzalar ise Başbakanlığa ve hükümetin yetkili mercilerine gönderilecek.

Konu ile ilgili konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, "Havaalanı konusu kanayan yara haline geldi. Eskiden uçağa binmek bir lükstü, şimdi ise sıradan bir şey. Vatandaş havayolu ile seyahat etmenin artık bir lüks olmadığını, bir ihtiyaç olduğunu görüyor. Bitlis'e yapılacak olan havaalanının kentin ekonomisine ve ticari hayatına ciddi bir katkısı olacak. Eşsiz güzelliklere sahip olan Bitlis'in turizm potansiyelini artırmasının ve bölgenin kalkınması için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Daha önceden sosyal medyada başlatmış olduğumuz kampanya büyük ilgi gördü. Milletvekilimiz Vedat Demiröz de kampanyayı imzalayanlar arasında, havaalanı ile ilgileneceğini söyledi. Bitlis Dernekler Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul'da da imza kampanyasını yürüteceğiz. Bizler de Bitlis il ve ilçelerinde stant kurup 10 bin imzaya ulaşmayı planlıyoruz." dedi.

Bitlislilerden kampanyaya destek isteyen Özel, "Fuar alanına gelen hemşehrilerimizi #Bitlisehavaalanı sloganıyla kurduğumuz standımıza uğramalarını, gelemeyenlerin de Chance.org'dan ve sosyal medyadan kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz. Bu anlamda şimdiye kadar yaklaşık 4 bin imza toplamış durumdayız. İnşallah kampanya sonunda 10 bin imza hedefliyoruz. Kampanyanın sona ermesinin ardından toplanan imzaları STK'larımızla birlikte ilgili yerlere ulaştırarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Başlatılan imza kampanyasına imza atarak destek veren kampanya destekçilerinden Behlül Şerefoğlu ise Bitlis'in, Doğu Anadolu'da havaalanı olmayan iki ilden biri olduğunu belirterek, artık Bitlis'e de havaalanı yapılması istediklerini söyledi.

Havaalanı yapılması için daha öncesinde Bitlisliler olarak kendilerine söz verildiğine vurgu yapan Şerefoğlu, "Bu çalışma ve kampanyalarda pes etmeden sonuna kadar gideceğiz. Havaalanını hak ettiğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden sonuna kadar Bitlis'e havaalanı istiyoruz diyoruz." şeklinde konuştu.

Akraba ziyareti ve tatil için İstanbul'dan Tatvan'a geldiğini belirten Turgut Sancak ise hemen hemen her yıl gerek akraba ziyareti için gerekse tatil için Bitlis'e geldiğini, ancak Bitlis'te havaalanı bulunmadığı için sürekli ya Muş'a ya da Van'a gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Bitlis'e yapılacak olan havaalanının kendisi başta olmak üzere Bitlis'e gelecek olan diğer tüm turist ve ziyaretçilerin gelişini kolaylaştıracağı gibi günü birlik seyahatler yapmasına ve güzelliğiyle mest eden gerek Nemrut Krater gölü ve gerekse Vangölü yerinde görmesine fırsat sınacağını kaydeden Sancak, "Ben de herkes gibi Bitlis'e havaalanı yapılmasını istiyor ve kampanyayı sonuna kadar destekliyorum. Herkesi de böyle önemli bir kampanyaya destek olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.