Vedat Demiröz KOBİ desteklerin süreceğini bildirdi

Kategori: Güncel - Tarih: 19 Aralık 2016 17:36
Vedat Demiröz KOBİ desteklerin süreceğini bildirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2017 yılında da hükümetin açıkladığı programlarla küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) desteklerin süreceğini bildirdi.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB), 15 bin küçük ve orta büyüklükteki işletmeye (KOBİ) sunulacak 50 bin liralık "sıfır faizli i·şletme kredisi faiz desteği" başvurusunun bugün başladığını belirtti.

Başvuruların, 19 Aralık saat 09.00 ile 21 Aralık saat 23.59 aralığında "http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr" adresinden yapılabileceğine dikkati çeken Demiröz, işletmelerin başvuruları kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle yapabileceklerini ifade etti.

Demiröz, işletmelerin değerlendirme kriterleri ve TÜİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde otomatik olarak sıralanacağını bildirdi.

KOSGEB Bitlis Müdürlüğüne kayıtlı 3 bin 66 firmanın bulunduğunu vurgulayan Demiröz, bu yıl Yeni Girişimci Destek Programından 104 yeni girişimciye bir milyon 202 bin 293 lira hibe desteği verileceğine işaret etti.

Demiröz, şunları kaydetti: 

"Hibe desteklerden faydalanmanın ön şartı olan 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimine bin 480 kişi katılarak sertifika almıştır. Ayrıca KOBİ Gelişim (KOBİ-GEL) Programı kapsamında 10 firmaya 3 milyon 441 bin 721 lira hibe ve faizsiz kredi desteği sağlanmıştır. 4 firmaya da yerli ve yeni olmak kaydıyla makine teçhizat desteği verilmiştir. İlimizde KOSGEB programlarıyla vatandaşlarımıza yoğun destek sağladık. Hükümet olarak Ar-Ge çalışmalarına desteğimiz devam ediyor. Bitlis'te Ar-Ge İnovasyon Endüstriyel Tasarım İş Birliği Protokolünü imzaladık. Yapılan çalışmalarda ilimizde 158 kalıcı yeni istihdam sağladık. 2017'de de hükümetimizin açıkladığı programlarla KOBİ'lere desteği sürecek. Milletimizin yanında ve milletimizle beraber yürümeye davam edeceğiz."

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vedat-demiroz-kobi-desteklerin-surecegini-bildirdi-9545.html