Tarım Bakanlığı, hileli 150 ürünü açıkladı

Kategori: Sağlık - Tarih: 19 Aralık 2016 23:16
Tarım Bakanlığı, hileli 150 ürünü açıkladı

Tarım Bakanlığı, sütten sucuğa, baldan çikolataya hileli ürün satan 96 firma ve 150 ürünün listesini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapılan denetimler sonucu 96 firmanın hileli ürün sattığını tespit etti. Taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahvenin yer aldığı 150 parti ürünün ismi, bakanlığın sitesinden duyuruldu.

Teşhir edilen firmalardan 30’unun ayçiçek ve zeytinyağında, başka tohum yağları kullandığı tespit edildi.

Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 29 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği aralarında sucuk, köfte, kıyma, kebabın da aralarında bulunduğu ürünlere ait bilgiler duyuruldu. Yapılan denetimlerde köftede domuz eti, kanatlı eti, sakatat, dana sucukta baş eti tespit edildi.

TOPLAM 642 FİRMA 

28 gıda işletmesinin ise süt ve süt ürünlerinde hileli gıdalar kullandığı duyuruldu. Açıklamada, takviye edici gıdalar ve benzer ürünlerde de kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 3 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği ürünlere ait bilgiler de yer aldı.

HİLELİ ÜRÜNLER VE FİRMALARIN TAM LİSTESİ

Balda da kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 3 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği ürünler, kahvede 1, çikolatada ise 3 gıda işletmesinin ürünlerine ait bilgiler kamuoyuna duyuruldu.

Öte yandan, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında Bakanlıkça 2012’den bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürünün ismi açıklandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tarim-bakanligi--hileli-150-urunu-acikladi-9549.html