Mazlumder'in İnsanlık için sergi ve imza kampanyası

Kategori: Güncel - Tarih: 7 Haziran 2014 23:04
Mazlumder'in İnsanlık için sergi ve imza kampanyası

MAZLUMDER’in Adana şubesi tarafından gerçekleştirilen “İdamlara Karşı Mısır Halkına Destek (Karikatür ve Şiir Sergisi)” ve “İdam Karaları Uygulanmasın” imza kampanyası Adana 5 ocak meydanında devam ediyor.

Halka açık bir şekilde yapılmış olan sergiyi yoldan geçen vatandaşlar bile merak ederek istedikleri gibi gezebilmektedirler.

Yoğun bir emeğin ürünü olduğu gözden kaçmayan sergiyi düzenleyen MAZLUMDER Adana şube başkanı Orhan Göktaş sergi için şunları söyledi: Sergimizin  amacı, Mısırdaki insanlık dışı uygulamaları halkımızın gündeminde sıcak tutmak ve başta hükümetimiz olmak üzere, ABD, batılı devletler, halkı Müslüman olan devletler , BM ve Arap Birliği gibi kuruluşları harekete geçmeye davet etmektir.

Sergimiz Adana’mızın yetiştirdiği örnek insan çocuk edebiyatçısı, şair ve yazarlarımızdan M. Ökkeş Evren’in katkılarıyla, seçkin sanatçılarımız; Mustafa İslam Balıkçı, Hasan Aycın ve Çağatay Hakan Gürkan’ın karikatürleri,  Tayyip Atmaca, Mehmet Aycı, Yasin Mortaş, Nureddin Duman, Arif Ay, Hicabi Kırlangıç ve C. Coşkun’un şiirlerinden seçilmiş eserlerden oluşmaktadır.

10 Haziran Pazartesi gününe kadar sürecek sergiyi gezmenizi ve açılan imza standında idamlara hayır demek için imza atmanızı tavsiye ederiz.    


Kaynak : Orhan Göktaş / Adana

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mazlumder-in-insanlik-icin-sergi-ve-imza-kampanyasi-3292.html