LYS'de 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmeyecek!

Kategori: Eğitim - Tarih: 3 Ocak 2017 18:38
LYS'de 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmeyecek!

ÖSYM tarafından 2017 ÖSYS kılavuzu yayımlandı. LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak ve bu soruların değerlendirilmesinde dört yanlış, bir doğruyu götürmeyecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) kısa cevaplı soruların yer alacağını açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ayrıca öğretmenlik programlarının tamamıyla İlahiyat programının ÖSYM ile öğrenci alacağı bildirildi.

KISA CEVAPLI SORU GELİYOR

ÖSYM tarafından 2017 ÖSYS kılavuzu yayımlandı. Buna göre, LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak.

KISA CEVAPLI SORULARDA "4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR" KURALI UYGULANMAYACAK

Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru, "kısa cevaplı" sorulardan oluşacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARI EK PUANLA YERLEŞTİRİLECEK

ÖSYM tarafından 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirilecek.

ÖĞRETMENLİK VE İLAHİYAT PROGRAMLARI LYS İLE ÖĞRENCİ ALACAK

Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 09.45'ten sonra; saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacak. LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak. LYS-1'de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacak. Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenirken, öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacak.

Öte yandan açıköğretim önlisans ve lisans programlarına da puan türü konulduğu ve puan türünün, programın örgün programdaki puan türü ile aynı olduğu belirtildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/lys-de-4-yanlis-bir-dogruyu-goturmeyecek--9616.html